Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Rick - Woensdag 28 Maart 2023

    Onderhoud van polystone (betonlook) tuinmeubelen

    We zien betonlook terugkomen bij de tafelbladen van diverse tuintafels, maar ook in kleinere salon/bijzettafeltjes en eetbanken. De stoere en robuuste uitstraling is een aanwinst voor iedere tuin.

    Wat is polystone (betonlook)?

    Polystone is een uniek materiaal en bestaat in feite uit gemalen steen (onder andere graniet, marmer, soapstone) wat wordt vermengd met een vloeibare kunsthars. Hieruit ontstaat een gietbaar mengsel, welke na uitharding wordt geschuurd en gepolijst. Na dit proces heb je een sterk en hard tafelblad met betonlook.

    De kenmerken/eigenschappen van polystone

    We hebben aantal belangrijke eigenschappen voor je op een rij gezet:

    • Gemakkelijk schoon te maken;
    • Zwaar in gewicht (houdt hier rekening mee met verplaatsing en montage);
    • Behoudt langdurig zijn originele kleur;
    • Schitterend te combineren met andere materialen.

    Hoe onderhoud je polystone?

    Polystone heeft één punt waar je op moet letten. Wanneer er vocht op de tafel ontstaat onder bijvoorbeeld: een nat tafelkleed, een bloempotje, een vochtige beschermhoes, dan ontstaan er vlekken/kringen op de tafel. Dit is makkelijk te voorkomen door voor je bloempotten onderzetters te gebruiken, let daarbij wel op dat je gebruik maakt van platte onderzetters en niet schaaltjes (hier kan namelijk ook vocht onder trekken).

    Stel dat het per ongeluk toch gebeurt, dan hebben wij een repair-kit ter beschikking voor jou waarmee je de vlekken/kringen uit de tafel krijgt en hem weer helemaal als nieuw maakt.

    Polystone tuinmeubelen schoonmaken

    Het onderhoud van polystone tuinmeubelen is eenvoudig en vereist niet veel tijd of moeite. Volg onderstaande tips om je polystone tuinmeubelen mooi te houden.

    Do’s: Maak een sopje van het warme water en een beetje groene zeep. Zo heb jij al het perfecte schoonmaakmiddel voor polystone. Met de zachte borstel verwijder je het vuil van jouw tuinmeubelen. 

    Don'ts: We adviseren om geen gebruik te maken van agressieve schoonmaakmiddelen. Deze kunnen het oppervlak van het polystone beschadigen en permanente vlekken veroorzaken. Gebruik geen harde borstels of schurende materialen om vuil te verwijderen, omdat deze krassen kunnen maken op het oppervlak van de meubels. Vermijd ook het gebruik van hogedrukreinigers, omdat de krachtige stralen je tuinmeubelen kunnen beschadigen.

    Ons advies voor in de winter

    Polystone is erg weerbestendig, toch adviseren wij in de winter- en herfstperiode een bijpassende beschermhoes en afstandhouder aan te schaffen. De afstandhouder zorgt dat het water netjes van de beschermhoes af kan lopen, anders is er het risico dat er plassen op de hoes ontstaan.

    Bekijk ook onze andere onderhoudstips

    Shop de polystone (betonlook) tuinmeubelen

    Vers van de pers

    Recente artikelen

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »