Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Rick - Woensdag 28 Maart 2023

    Onderhoud van rope tuinmeubelen

    Rope (touw) zien we terug bij verschillende tuinstoelen. De bovenstellen gemaakt met dit materiaal hebben een hoog zitcomfort.

    Wat is rope (touw)?

    Rope, ook wel touw, is een trendy, modern materiaal dat wordt gebruikt binnen de tuinmeubelbranche. Het komt helemaal tot zijn recht met materialen als hout, staal en aluminium.

    De kenmerken/eigenschappen van rope

    We hebben nog een aantal belangrijke eigenschappen voor je op een rij gezet:

    • Rope is een uitstekend materiaal voor tuinmeubelen, het heeft een hippe uitstraling en weinig onderhoud. Rope kan heel het jaar door buiten staan;
    • Het is absorbeert geen vocht en je hoeft je dus ook niet druk te maken voor schimmelvorming door een regenbui;
    • Het droogt ook nog eens vrij snel, dus met een zomers regenbuitje hoef je je geen zorgen te maken dat je heel de week je stoelen niet meer kan gebruiken.

    Hoe onderhoud je rope?

    Wanneer de stoelen zonder beschermhoes open en bloot in de tuin staan is de kans op viezigheid natuurlijk groot: vogelpoep, natte bladeren, etc. Dit is eenvoudig schoon te maken doordat het rope vuilafstotend is. Heb je geen zin in schoonmaken? Kijk dan tussen onze Aerocover beschermhoezen om jouw rope tuinmeubelen netjes af te dekken.

    Rope tuinmeubelen schoonmaken

    Voor het schoonmaken van rope tuinmeubelen heb je warm water, groene zeep en een zachte borstel nodig.

    Do's: Maak een sopje van warm water en een beetje groene zeep. Zo heb jij al het perfecte schoonmaakmiddel voor rope. Met de zachte borstel verwijder je het vuil van jouw tuinmeubelen. Je kan er ook altijd voor kiezen om aparte middelen te komen voor schoonmaak en bescherming. Daarvoor adviseren wij de SUNS Furniture Cleaner en -Protector.

    Don'ts: Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen zoals bleekmiddel, ammonia of andere sterke chemicaliën. Deze kunnen het materiaal van de rope beschadigen en de kleur vervagen. Gebruik ook geen harde borstels of schurende schoonmaakmiddelen, zoals staalwol, schuursponsjes of schuurpapier. Deze kunnen het oppervlak van de rope beschadigen en vezels losmaken.

    Ons advies voor in de winter

    Wanneer je de levensduur wilt verlengen raden wij aan de tuinmeubels schoon te houden en af te dekken in de winterperiode. We adviseren altijd een kwalitatieve Aerocover hoes aan te schaffen als je gebruik maakt van een beschermhoes

    Bekijk ook onze andere onderhoudstips:

    Shop onze rope (touw) tuinmeubelen

    Vers van de pers

    Recente artikelen

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »