Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Rowena - Donderdag 22 September 2023

  Onderhoud van metalen tuinmeubelen

  We zien staal terugkomen bij de onderstellen van bijvoorbeeld een tuinstoel of hangstoel

  Wat is staal?

  Staal is een zeer sterk materiaal, het is net als ijzer en aluminium van metaal. Stalen tuinmeubelen kunnen niet snel scheuren of breken, ook onder invloed van langdurig zonlicht of regen. Dit is belangrijk, omdat tuinmeubelen met een stalen onderstel veel gewicht moeten dragen. 

  Roestvast staal, ook wel bekend als RVS, is een type staal dat bestand is tegen corrosie en roestvorming. Dit komt door de toevoeging van chroom aan het staal, wat een beschermende laag vormt tegen oxidatie. Meer weten over RVS? Lees de blog over onderhoud van RVS tuinmeubelen. Wanneer de stalen tuinmeubelen niet van RVS zijn, zijn deze voorzien van een beschermlaag.

  De kenmerken/eigenschappen van staal

  We hebben nog een aantal belangrijke eigenschappen voor je op een rij gezet:

  • Hard, robuust en tijdloos materiaal;
  • Stalen meubels hebben een basiscoating vanuit de fabriek;
  • Dit materiaal zorgt ervoor dat de meubels een sterke en stabiele constructie hebben.

  Hoe onderhoud je staal?

  Zoals genoemd kan staal gaan roesten, wat het materiaal verzwakt. Indien dit het geval is, adviseren wij dit oppervlak zo snel mogelijk te behandelen met als doel het staal een beschermende laag te bieden tegen weersinvloeden wat de levensduur zal verlengen.

  Stalen tuinmeubelen schoonmaken

  Belangrijk is om je stalen tuinmeubelen goed te reinigen om ze in goede staat te houden en hun levensduur te verlengen. Volg onderstaande tips om je stalen tuinmeubelen mooi te houden.

  Do's: Maak je stalen tuinmeubelen regelmatig schoon met een vochtige doek. Je kan er ook voor kiezen om een sopje te maken met warm water en groene zeep, om jouw meubel van staal buiten in topconditie te houden. Spoel je tuinmeubelen grondig af om geen reinigingsmiddelen op de stalen oppervlakken achter te laten, want dit kan corrosie veroorzaken. 

  Don'ts: Gebruik geen schurende reinigingsmiddelen of harde borstels, omdat deze krassen en beschadigingen aan het staal kunnen veroorzaken. Vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën zoals bleekmiddel of ammoniak, omdat deze de afwerking van de stalen meubelen kunnen beschadigen en verkleuren. Gebruik ook geen hogedrukreiniger bij het schoonmaken van stalen tuinmeubelen, omdat de krachtige straal water het oppervlak kan beschadigen en roestvorming kan versnellen. 

  Ons advies voor in de winter

  Wij adviseren sterk om een beschermhoes aan te schaffen en je meubel hiermee af te schermen wanneer je deze niet gebruikt. Omdat roestvorming een natuurlijk proces is als gevolg van weersomstandigheden, is het helaas nooit volledig te voorkomen en valt dit dus ook buiten de garantie.

  Wanneer je meubel uiteindelijk toch roest vertoont, adviseren wij een metaallak aan te schaffen om hiermee het roestproces te stoppen.

  Bekijk ook onze andere onderhoudstips:

  Bekijk onze stalen tuinmeubelen

  Vers van de pers

  Recente artikelen

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »