Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Rick - Woensdag 27 Maart 2023

    Onderhoud van aluminium tuinmeubelen

    Aluminium is perfect voor buiten, we zien het materiaal dan ook terugkomen bij vele tuinstoelen,tuintafels en loungesets.

    Wat is aluminium?

    Aluminium is een veelzijdig materiaal, het is erg sterk en licht in gewicht. Daarnaast is het vrijwel onderhoudsvrij. Deze eigenschappen maken het erg aantrekkelijk om een tuinmeubel aan te schaffen van aluminium.

    Kenmerken/eigenschappen aluminium

    We hebben nog een aantal belangrijke eigenschappen voor je op een rij gezet:

    • Wij praten nooit over onderhoudsvrije producten, maar aluminium komt wel heel erg in de buurt;
    • Aluminium kan van zichzelf niet roesten, dat maakt het een ideaal buiten materiaal;
    • Het is erg weerbestendig en kan het eigenlijk het gehele jaar door gewoon buiten blijven staan.

    Hoe onderhoud je aluminium?

    Om je aluminium tuinmeubelen in topconditie te houden, is het belangrijk om je aluminium tuinmeubelen regelmatig te reinigen. Hoe je dit doet, lees je verderop in deze blog. Hoewel aluminium van nature goed bestand is tegen corrosie, kan het aanbrengen van een beschermende coating zoals autowas of een speciale aluminiumbeschermer helpen om de glans en duurzaamheid te behouden.

    Aluminium tuinmeubelen schoonmaken

    Het onderhoud van aluminium tuinmeubelen is relatief eenvoudig en vereist niet veel tijd of moeite. Volg onderstaande tips om je aluminium tuinmeubelen mooi te houden.

    Do's: Wij adviseren je tuinmeubelen twee keer per jaar te reinigen en beschermen met onze Furniture Cleaner en Protector van SUNS. Hiermee verleng je de levensduur van het materiaal. Gebruik hiervoor een zachte doek of borstel. 

    Don'tsWij raden aan om geen gebruik te maken van een hogedrukspuit. Gebruik ook geen agressieve schoonmaakmiddelen; dit kan de coating beschadigen, wat zorgt dat je minder lang van je tuinmeubelen kan genieten.

    Ons advies voor in de winter

    Wanneer je de levensduur wilt verlengen raden wij aan de tuinmeubels schoon te houden en af te dekken in de winterperiode. We adviseren altijd een kwalitatieve Aerocover hoes aan te schaffen als je gebruik maakt van een beschermhoes.

    Bekijk ook onze andere onderhoudstips:

    Bekijk onze aluminium tuinmeubelen

    Vers van de pers

    Recente artikelen

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »