Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Rick - Woensdag 25 Maart 2023

  Onderhoud van wicker tuinmeubelen

  Wicker zien we terug in veel verschillende tuinmeubelen, denk aan loungesets, tuinstoelen en hangstoelen.

  Wat is wicker?

  Wicker komt als materiaal al decennialang terug binnen de tuinmeubelbranche. Dit komt doordat het materiaal zich perfect leent voor het maken van tuinmeubelen. Wicker is een met de hand gevlochten kunststof vlechtwerk en zo is elk stuk wicker uniek in zijn soort.

  Naast dat dit materiaal erg lang meegaat, licht is van gewicht en mooi blijft, is het ook duurzaam. Dit komt doordat de wicker tuinmeubelen zijn gemaakt van duurzaam kunststof. Wicker bestaat uit een HDPE of PVC kunststof samenstelling. Het materiaal komt voort uit gerecycled kunststof, en is na gebruik dan ook zeker weer te recyclen.

  De kenmerken/eigenschappen van wicker

  We hebben nog een aantal belangrijke eigenschappen voor je op een rij gezet:

  • Licht in gewicht;
  • Onderhoudsvriendelijk;
  • Behoud zijn eigen kleur;
  • Handgemaakt vlechtwerk;
  • Gemakkelijk schoon te maken;
  • Duurzaam;
  • UV- en weerbestendig.

  Hoe onderhoud je wicker?

  Wicker tuinmeubelen zijn erg onderhoudsvriendelijk en kunnen heel het jaar door buiten staan. Wicker is handwerk, het kan voorkomen door temperatuurverschillen dat het wicker los springt of wikkelt. Vaak kun je het dan eenvoudig terugsteken of wikkelen wat zorgt dat de schade gelijk gerepareerd is. Je kunt eventueel nog met een beetje stevige secondelijm het extra strak terugzetten.

  Wicker moet wennen aan temperatuur en kan net als wij mensen af en toe wel een beetje afkoeling gebruiken. Wij adviseren dan ook om het materiaal bij vasthoudende hoge temperaturen een afkoelende douche van de tuinslang te geven.

  Wicker tuinmeubelen schoonmaken

  Voor het schoonmaken van wicker tuinmeubelen heb je warm water, groene zeep en een zachte borstel nodig. Het is belangrijk om het wicker voorzichtig te behandelen om de levensduur van je tuinmeubelen te verlengen.

  Do’s: Maak een sopje van het warme water en een beetje groene zeep. Zo heb jij al het perfecte schoonmaakmiddel voor wicker. Met de zachte borstel verwijder je het vuil van jouw tuinmeubelen. 

  Don’ts: We adviseren om geen gebruik te maken van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze het weefsel van het wicker kunnen beschadigen. Agressieve schoonmaakmiddelen kunnen de natuurlijke oliën in het materiaal wegnemen, waardoor het broos en gevoelig wordt voor breuken, scheuren en verkleuren. Vermijd ook de hogedrukspuit: door te veel druk uit te oefenen kan het wicker vervormen of zelfs scheuren. 

  Ons advies voor in de winter

  Wicker tuinmeubelen zijn geheel weerbestendig. Je kunt ze wanneer je dat wilt gemakkelijk heel het jaar buiten laten staan, ongeacht het weer. Zo kan het materiaal gemakkelijk regen, zon, wind en echt winterweer! Wel raden wij aan wanneer je de levensduur wilt verlengen de tuinmeubels schoon te houden en af te dekken in de winterperiode.We adviseren altijd een kwalitatieve Aerocover hoes aan te schaffen als je gebruik maakt van een beschermhoes.

  Bekijk ook onze andere onderhoudstips:

  Bekijk onze tuinmeubelen van wicker

  Vers van de pers

  Recente artikelen

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »