Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Rick - Woensdag 23 Maart 2023

  Onderhoud van kunststof tuinmeubelen

  Kunststof zien we voornamelijk terug bij de kuip stoelen, deze hippe en moderne stoelen zijn goed te combineren met allerlei verschillende dining tuintafels.

  Wat is kunststof?

  Kunststof is een synthetisch materiaal, het wordt overigens vaak plastic genoemd. Kunststof tuinmeubelen hebben een heel hippe uitstraling en zijn zeer licht van gewicht. Ook hoef je niet na te denken over onderhoud, dit materiaal is namelijk zeer bestendig tegen verschillende weersomstandigheden.

  Kenmerken/eigenschappen kunststof

  We hebben nog een aantal belangrijke eigenschappen voor je op een rij gezet:

  • Onderhoudsarm materiaal;
  • Licht in gewicht, daardoor makkelijk te verplaatsen;
  • Vaak een wat goedkopere stoel;
  • Makkelijk te combineren met andere materialen;
  • Kan heel het jaar door buiten blijven staan.

  Hoe onderhoud je kunststof?

  Kunststof tuinmeubelen zijn ideaal op gebied van schoonmaak en onderhoud. Door UV-straling van de zon kan vervaging van de oorspronkelijke kleur optreden. Om deze verkleuring tegen te gaan, is het belangrijk om kunststof tuinmeubelen regelmatig te reinigen en te beschermen tegen langdurige blootstelling aan direct zonlicht. Dit kan worden bereikt door ze op een beschaduwde plek te plaatsen wanneer ze niet in gebruik zijn of door ze af te dekken met een UV-bestendige hoes.

  Verkleuring van kunststof is te herstellen met een verhitter zoals bijvoorbeeld een föhn, let wel op dat deze handeling niet zonder risico's is en je garantie vervalt als je hiermee aan de slag gaat. We adviseren dit dan ook pas te doen na je garantieperiode.

  Kunststof tuinmeubelen schoonmaken

  Voor het schoonmaken van kunststof tuinmeubelen heb je warm water, groene zeep en een zachte borstel nodig, maar met alleen water kom je ook een eind!

  Do’s: Gebruik de tuinslang of een emmer water om oppervlakkig vuil te verwijderen. Wil je grondig reinigen? Maak een sopje van het warme water en een beetje groene zeep. Zo heb jij al het perfecte schoonmaakmiddel voor kunststof. Gebruik daarbij een zachte doek of spons. Je kan er ook voor kiezen om een hogedrukspuit te gebruiken. Dit is eigenlijk het enige materiaal waarbij dat mogelijk is. Wel adviseren wij dan nog steeds 40-60 cm afstand te houden om niet de toplaag aan te tasten van het kunststof.

  Don'ts: Gebruik niet de hoogste stand van de hogedrukspuit, en gebruik deze niet op een te kleine afstand van je meubelen. Zo houd je je meubelen het mooist.

  Ons advies voor in de winter

  Wanneer je de levensduur wilt verlengen raden wij aan de tuinmeubels schoon te houden en af te dekken in de winterperiode. We adviseren altijd een kwalitatieve Aerocover hoes aan te schaffen als je gebruik maakt van een beschermhoes.

  Bekijk ook onze andere onderhoudstips:

  Onze kunststof tuinmeubelen

  Vers van de pers

  Recente artikelen

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »