Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Rick - Woensdag 20 Maart 2023

  Onderhoud van polywood tuinmeubelen

  Polywood zien we vaak terug bij tuintafels, maar ook wordt het veel gebruikt in de armleuningen van bijvoorbeeld stoelen of loungesets

  Wat is polywood?

  Ondanks dat de naam misleidend is, is polywood geen houtsoort. Het ziet er ook uit als hout, maar is in werkelijkheid kunststof. Vanzelfsprekend is dan ook dat polywood minder onderhoudseisen heeft dan tuinmeubelen van teak- en hardhout.

  De kenmerken/eigenschappen van polywood?

  We hebben nog een aantal belangrijke eigenschappen voor je op een rij gezet:

  • Het materiaal is opgebouwd uit een duurzame kunststof;
  • Polywood is een uitstekend alternatief voor hout, omdat het vrijwel geen onderhoud nodig heeft;
  • Polywood heeft verder een uitstekende levensduur;
  • Het materiaal heeft goede UV-bescherming en een schitterende hout uitstraling.

  Hoe onderhoud je polywood?

  Onderhoud van polywood is vrij eenvoudig en vereist weinig inspanning. Het enige punt waar je op moet letten bij polywood is dat je oppast met het plaatsen van bijvoorbeeld een wijnglas. Wanneer de zon op het glas staat, ontstaat er een weerspiegeling die brandgaten kan veroorzaken.

  Polywood tuinmeubelen schoonmaken

  Voor het schoonmaken van polywood tuinmeubelen heb je warm water, groene zeep en een zachte borstel nodig. Het is belangrijk om het polywood voorzichtig te behandelen om de levensduur van je tuinmeubelen te verlengen.

  Do’s: Maak een sopje van het warme water en een beetje groene zeep. Zo heb jij al het perfecte schoonmaakmiddel voor polywood. Met de zachte borstel verwijder je het vuil van jouw tuinmeubelen. 

  Don’ts: We adviseren om geen gebruik te maken van andere schoonmaakproducten! Deze kunnen ervoor zorgen dat de toplaag wordt aangetast. Het gebruik van harde borstels, schuursponzen of schuurpapier kan krassen veroorzaken op het oppervlak van het polywood. Gebruik in plaats daarvan altijd zachte doeken of zachte borstels om vuil en vlekken te verwijderen. Hoewel het verleidelijk kan zijn om een hogedrukspuit te gebruiken om snel vuil en vuil te verwijderen, kan dit te veel druk uitoefenen op het polywood en schade veroorzaken aan het oppervlak, zoals barsten of vervorming.

  Ons advies voor in de winter

  Wanneer je de levensduur wilt verlengen raden wij aan de tuinmeubels schoon te houden en af te dekken in de winterperiode.We adviseren altijd een kwalitatieve Aerocover hoes aan te schaffen als je gebruik maakt van een beschermhoes.

  Bekijk ook onze andere onderhoudstips:

  Shop de polywood tuinmeubelen

  Vers van de pers

  Recente artikelen

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »