Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Rick - Woensdag 22 Maart 2023

  Onderhoud van keramiek tuinmeubelen

  Keramiek geeft een combinatie tussen natuurlijk en strak, deze specifieke uitstraling is absoluut een aanwinst voor iedere tuin. We zien het materiaal vooral terugkomen bij tuintafels.

  Wat is keramiek?

  Keramiek is een industrieel vervaardigd product, gebaseerd op klei, dat onder bijzonder hoge temperatuur (tot wel 1200 °C) gebakken wordt. Het blad wordt daarna gedroogd en geglazuurd. Dit product is 100% samengesteld uit natuurlijke materialen en geeft geen substanties af die schadelijk zijn voor het milieu.

  De kenmerken/eigenschappen van keramiek

  We hebben nog een aantal belangrijke eigenschappen voor je op een rij gezet:

  • Keramiek heeft een hoge weerbestendigheid;
  • Keramiek verkleurt niet door zijn hoge UV-bescherming;
  • Het materiaal kan goed tegen de zon (wordt niet warm);
  • Het materiaal is ook weerbaar tegen de kou en regen.

  Hoe onderhoud je keramiek?

  Het is niet noodzakelijk om je tafel van keramiek te behandelen. Je kan er wel voor kiezen om de Furniture Protector en -Cleaner van SUNS aan te schaffen. Deze helpen je net een beetje extra de tafel te beschermen.

  Keramiek tuinmeubelen schoonmaken

  Voor het schoonmaken van keramiek tuinmeubelen heb je warm water, groene zeep en een zachte borstel nodig. Het is belangrijk om het keramiek voorzichtig te behandelen om de levensduur van je tuinmeubelen te verlengen.

  Do’s: Maak een sopje van het warme water en een beetje groene zeep. Zo heb jij al het perfecte schoonmaakmiddel voor keramiek. Met de zachte borstel verwijder je het vuil van jouw keramiek tuinmeubelen. 

  Don'ts: Vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën, harde borstels of schuurmiddelen. Deze kunnen het oppervlak van het keramiek beschadigen en leiden tot verkleuring of krassen. Vermijd ook de hogedrukspuit: door te veel druk uit te oefenen kan het keramiek beschadigen of zelfs breken.

  Ons advies voor in de winter

  Wij raden aan voor de herfst- en winterperiode een beschermhoes aan te schaffen. Dit houdt de tafel een stuk langer mooi en zorgt dat jij het maximale uit je investering kan halen.

  Bekijk ook onze andere onderhoudstips:

  Vers van de pers

  Recente artikelen

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »