Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Rick - Woensdag 24 Maart 2023

  Onderhoud van houten tuinmeubelen

  Hout is één van de meest gebruikte materialen in tuinmeubelen. De houtsoort hardhout zien we veel voorkomen bij tuintafels en tuinstoelen. Ook loungesetshebben soms hardhouten details.

  Wat is hardhout?

  Hardhout is niet één soort hout, maar een verzameling van diverse soorten hout, waaronder eiken, acacia en teak. Hoewel we het hardhout noemen, is het niet veel harder en zwaarder dan zachthout. Meubels van hardhout hebben een mooie, robuuste uitstraling. Hardhout brengt echter wel wat onderhoudseisen met zich mee.

  De kenmerken/eigenschappen van hardhout

  We hebben nog een aantal belangrijke eigenschappen voor je op een rij gezet:

  • Onze hardhout producten zijn afkomstig van acaciahout. Hardhout is een natuurproduct, dit zal dus altijd gaan werken en leven;
  • Hardhout heeft een mooie natuurlijk uitstraling;
  • Materiaal heeft met het juiste onderhoud een lange levensduur;
  • Hardhout is gemakkelijk schoon te maken.

  Hoe onderhoud je hardhout?

  Je kunt er voor kiezen om je hardhouten tafel te behandelen met ons Wood onderhoudspakket. Dit zorgt ervoor dat de tafel zo lang mogelijk in de staat blijft waarin de tafel in eerste instantie wordt geleverd. Met de Protector vertraag je het proces van splijten en verkleuring. Samen met de Cleaner zorg je dat je gebruik maakt van het juiste schoonmaakmiddel. Ook kun je de tafel opschuren, lakken of beitsen.

  Wij adviseren hardhout nooit niet te behandelen. Als je voorkeur hebt voor een tafel met een natuurlijke uitstraling, dan is ons advies om te kijken naar een teakhouten tafel. Dit is een luxe houtsoort waar de natuurlijke uitstraling veel beter mee tot zijn recht komt.

  Hardhouten tuinmeubelen schoonmaken

  Het onderhoud van houten tuinmeubelen is relatief eenvoudig en vereist niet veel tijd of moeite. Volg onderstaande tips om je houten tuinmeubelen mooi te houden.

  Do's: Zoals aangegeven is het schoonmaken erg eenvoudig te doen met de Wood Cleaner, maar dit is niet per se noodzakelijk. Je kunt er ook voor kiezen om de tafel schoon te maken met een warm sopje en een spons.

  Don'ts: Wij raden aan om geen agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken. Deze kunnen het hout beschadigen en de afwerking aantasten. Gebruik ook geen harde borstels of schuurmiddelen. Deze kunnen krassen veroorzaken op het oppervlak van het hout. Hoewel hogedrukreinigers efficiënt kunnen zijn voor het reinigen van bepaalde oppervlakken, kunnen ze te krachtig zijn voor houten meubelen en schade veroorzaken aan het hout en de afwerking, tot diep in de nerven. 

  Ons advies voor in de winter

  Bij hardhouten tafels kan je gebruik maken van een beschermhoes. Een Aerocover kan goed ademen, koop deze hoes altijd wel in combinatie met een hoessteunset. Anders wordt de hoes te vochtig en zorgt dit ervoor dat er veel mossen e.d. op de tafel kunnen komen.

  Nogmaals, hardhout is een natuurproduct. Houd er dus rekening mee dat nerven breder worden, de tafel wat gaat verkleuren en dat het materiaal echt leeft.

  Bekijk ook onze andere onderhoudstips:

  Shop onze hardhouten tuinmeubelen

  Vers van de pers

  Recente artikelen

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »