Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Rick - Woensdag 22 Maart 2023

  Alles wat je moet weten over: Wicker

  Wicker komt als materiaal al decennialang terug binnen de tuinmeubelbranche. Dit komt omdat het materiaal zich perfect leent voor het maken van tuinmeubelen. Wicker is een met de hand gevlochten kunststof vlechtwerk en zo is elk stuk wicker uniek in zijn soort.

  Eigenschappen wicker op een rijtje

  • Licht in gewicht
  • Onderhoudsvriendelijk 
  • Behoud zijn eigen kleur
  • Handgemaakt vlechtwerk
  • Gemakkelijk schoon te maken
  • Duurzaam
  • UV- en weerbestendig

  Hoe maak ik mijn wicker tuinmeubelen schoon?

  Door een sopje te maken van warm water en een beetje groene zeep heb jij al het perfecte schoonmaakmiddel voor wicker. Met een borstel en het sopje verwijder je zo het vuil van jouw wicker meubel. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen of hogedrukspuit.

  .

  Onderhoud van wicker

  Wicker tuinmeubelen zijn erg onderhoudsvriendelijk en kunnen heel het jaar door buiten staan. Wicker is handwerk, het kan voorkomen door temperatuurverschillen dat het wicker los springt of wikkelt. Vaak kan je het dan eenvoudig terug steken of wikkelen wat zorgt dat de schade gelijk gerepareerd is. Je kan eventueel nog met een beetje stevige 1 seconde lijm het extra strak terugzetten.

  Tip van een tuinmeubel-expert

  Wicker moet wennen aan temperatuur en kan net als wij mensen af en toe wel een beetje afkoeling gebruiken. Geef het materiaal bij vasthoudende hoge temperaturen een afkoelende douche van de tuinslang.

  Gebruik een beschermhoes

  We adviseren altijd een kwalitatieve Aerocover hoes aan te schaffen als je gebruikt maakt van een beschermhoes. Eventueel kan je er ook voor kiezen om de producten onbeschermd buiten te laten staan, dit is alleen niet bevorderend voor de levensduur. 

  UV- en weerbestendig

  Wicker tuinmeubelen zijn geheel weerbestendig. Je kunt ze wanneer je dat wilt gemakkelijk heel het jaar buiten laten staan, ongeacht het weer. Zo kan het materiaal gemakkelijk regen, zon, wind en echt winterweer. Sommige materialen kunnen verkleuren wanneer de zon schijnt door de uv-straling, bij wicker tuinmeubelen is dit niet het geval! Wel raden wij aan wanneer je de levensduur wilt verlengen de tuinmeubels schoon te houden en af te dekken in de winterperiode.

  Duurzaam 

  Naast dat dit materiaal erg lang meegaat, licht is van gewicht en mooi blijft is het ook duurzaam. Dit komt doordat de wicker tuinmeubelen zijn gemaakt van duurzaam kunststof. Wicker bestaat uit een HDPE of PVC kunststof samenstelling. Het materiaal komt voor uit gerecycled kunststof, ook is het materiaal na gebruik weer te recyclen.  

  Vers van de pers

  Recente artikelen

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »