Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Rick - Maandag 18 Juli 2023

  Bescherm je tuinmeubelen tegen de zon

  Nu de zomer in volle gang is, is het tijd om je tuinmeubelen in de schijnwerpers te zetten. Maar voordat je ontspannen op je meubels neerploft, moeten we het hebben over de schadelijke effecten van de zon. Die gemene UV-stralen kunnen je meubels doen verkleuren en verslijten.

  Praktische tips om jouw tuinmeubelen te beschermen

  Maar maak je geen zorgen, ik ben hier om je praktische en professionele tips te geven om je tuinmeubelen op een professionele manier te beschermen tegen de zon.

  1. Ga voor dekking: parasols en zonneschermen

  Bescherm je meubels met parasols en zonneschermen. Deze handige beschermers creëren een schaduwrijk gebied waar je meubels kunnen ontspannen zonder direct zonlicht. Kies stevige en stabiele parasols of zonneschermen die voldoende schaduw bieden. Zo kun je comfortabel genieten van je tuinmeubelen zonder je zorgen te maken over de zon.

  2. Houd ze veilig: beschermende hoezen

  Geef je tuinmeubelen de bescherming die ze verdienen met beschermende hoezen. Deze hoezen bieden een extra laagje bescherming tegen UV-stralen, regen en stof. Kies hoezen gemaakt van duurzame materialen die goed passen bij je meubels. Trek de hoezen eroverheen wanneer je je meubels niet gebruikt, zodat ze beschermd blijven en klaar zijn voor gebruik wanneer jij dat bent.

  3. Flexibiliteit is de sleutel: verplaatsbare meubelen

  Maak gebruik van verplaatsbare meubelen om je meubels te beschermen tegen de zon. Zo kun je ze gemakkelijk naar een schaduwrijke plek verplaatsen wanneer de zon op zijn felst is. Flexibele meubelen geven je de vrijheid om je buitenruimte naar wens in te delen en je meubels te beschermen tegen overmatige blootstelling aan de zon.

  4. Houd ze schoon: regelmatig onderhoud

  Zorg ervoor dat je tuinmeubelen regelmatig worden schoongemaakt om ze te beschermen tegen de zon en er fris uit te laten zien. Gebruik milde reinigingsmiddelen en een zachte borstel om vuil en vlekken te verwijderen. Vergeet niet om alle hoekjes en gaatjes schoon te maken. Regelmatig onderhoud helpt je meubels langer mooi te houden en beter bestand te maken tegen de zon.

  5. Geef ze extra aandacht: behandeling en onderhoud

  Geef je tuinmeubelen af en toe wat extra aandacht om ze te beschermen tegen de zon. Houten meubels profiteren van een beschermende laag olie of lak om verkleuring te voorkomen. Aluminium meubels kunnen worden gereinigd en gepolijst om ze er als nieuw uit te laten zien. Neem bij twijfels contact op met onze klantenservice.

  6. Een verkoelende douche: kunststof tuinmeubelen en hitte

  Kunststof tuinmeubelen, zoals die van wicker, kunnen gevoelig zijn voor hoge temperaturen. Wanneer de hitte aanhoudt, kunnen ze warm worden en zelfs vervormen. Een eenvoudige maar effectieve manier om ze te beschermen, is door ze af en toe een verfrissende douche te geven. Gebruik een tuinslang of een emmer met koud water om je meubels af te spoelen. Dit helpt de temperatuur te verlagen en voorkomt dat ze te veel opwarmen. Zorg er wel voor dat de meubels volledig droog zijn voordat je er weer op gaat zitten. 

  7. Let op bij polywood

  Polywood is een uiterste geschikt materiaal voor tuinmeubelen. Dit materiaal vereist weinig onderhoud en is gemakkelijk schoon te maken. Enkel moet je wel opletten op de warmte weerspiegeling van bijvoorbeeld een wijn glas. Dit kan namelijk brandplekken veroorzaken.

  Conclusie

  Met deze professionele tips kun je je tuinmeubelen beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. Gebruik parasols en zonneschermen, trek beschermende hoezen aan, maak gebruik van verplaatsbare meubelen, houd ze schoon en geef ze af en toe wat extra aandacht. Door je kunststof tuinmeubelen een verfrissende douche te geven, help je ze beter bestand te zijn tegen aanhoudende hitte. Op deze manier blijven je tuinmeubelen langer mooi en kun je optimaal genieten van je comfortabele buitenruimte, zonder je zorgen te maken over de zon.

  Shop tuinmeubelen in de sale

  Vers van de pers

  Recente artikelen

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »