Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Sifra - Maandag 27 Februari 2024

    Moderne tuinstijl

    De moderne tuinstijl past helemaal in de tijd van nu. Met zijn strakke lijnen, minimalistische ontwerpen en innovatieve materialen biedt deze tuinstijl een perfecte balans tussen functionaliteit en esthetiek. Of je nu beperkte buitenruimte hebt of beschikt over een uitgestrekte achtertuin, deze eigentijdse benadering van tuinontwerp zou zo maar eens een goede fit voor jou kunnen zijn.

    Kenmerken van een moderne tuin

    Een moderne tuin wordt gekenmerkt door vormen en lijnen, het kleurenpalet, technische snufjes en onderhoudsarme kenmerken. We lichten ze een voor een toe. 

    1. Strakke lijnen en minimalisme: Een kenmerkend aspect van de moderne tuinstijl is het gebruik van strakke lijnen en minimalistische ontwerpen. In plaats van weelderige bloembedden en overvloedige decoraties, zien we eenvoudige, geometrische vormen die de ruimte een geordende en rustgevende uitstraling geven. Denk aan rechthoekige plantenbakken, strakke meubelstukken en gestructureerde bestrating.
    2. Materialen en texturen: Moderne tuinen omarmen een scala aan innovatieve materialen en texturen om een eigentijdse sfeer te creëren. Van glanzend roestvrij staal en gepolijst beton tot strakke, donkere houtsoorten, deze tuinen maken gebruik van diverse materialen om contrast en diepte toe te voegen. Een mix van harde en zachte texturen, zoals gladde stenen en weelderige groene planten, voegt visuele interesse toe aan de ruimte.
    3. Het moderne kleurenpalet: Neutrale kleuren vormen de ruggengraat van het kleurenpalet in moderne tuinen. Denk aan subtiele tinten zoals wit, grijs, beige en taupe. Deze rustige kleuren dienen als achtergrond voor de strakke lijnen en geometrische vormen die typerend zijn voor deze stijl. Diepzwarte en donkergrijze tinten, zoals grafietzwart en antracietgrijs, voegen een vleugje drama en moderniteit toe aan de moderne tuin. Maar gebruik ook gerust een accentkleurtje, mocht je daar van houden!
    4. Tech-zone: Mensen met een voorliefde voor technologie zullen de integratie van slimme tuinelementen en geavanceerde irrigatiesystemen waarderen. De mogelijkheid om verlichting en waterfuncties op afstand te regelen, draagt bij aan het gemak en de moderniteit van de tuinervaring. Of wat dacht je van parasolverlichting met ingebouwde bluetooth speaker?
    5. Onderhoudsarm: Mensen met een hectische levensstijl zullen de onderhoudsarme kenmerken van de moderne tuinstijl waarderen. Door te kiezen voor planten die weinig onderhoud vereisen en duurzame materialen die bestand zijn tegen de tand des tijds, kun je genieten van een prachtige tuin zonder veel tijd te besteden aan het zware tuinieren.

    Inspiratie moderne kleuren kleurenpalet

    Welke tuinmeubelen heb je nodig?

    Kies je tuinmeubelen zorgvuldig uit om naadloos aan te sluiten bij de kenmerken van de moderne tuinstijl. We geven je enkele tips om jouw moderne tuin te vullen:

    1. Loungebanken en -stoelen: Strak ontworpen loungesets en loungestoelen met rechte lijnen en weinig decoratieve details zijn kenmerkend voor moderne tuinen. Vaak zijn ze gemaakt van duurzame materialen zoals aluminium, roestvrij staal of weerbestendige kunststoffen.
    2. Eettafels: Tuintafels in moderne tuinen zijn meestal rechthoekig of vierkant met een minimalistisch ontwerp. Bijpassende tuinstoelen met strakke lijnen complementeren de eethoek. Modulaire eettafels met uitbreidingsmogelijkheden zijn ook populair voor flexibiliteit.
    3. Opbergmeubelen: Opbergmeubelen vormen een praktische en stijlvolle toevoeging aan moderne tuinen. Deze functionele containers bieden een handige oplossing voor het opbergen van tuinkussens, speelgoed, gereedschap en andere benodigdheden. Gemaakt van duurzame materialen zoals kunststof of weerbestendig hout, passen opbergboxen naadloos in de strakke lijnen en minimalistische esthetiek van moderne tuinstijlen.
    4. Comfortabele kussens: Modern is natuurlijk niet alleen rechttoe rechtaan, want je wilt ook lekker kunnen zitten. Hoewel de lijnen strak zijn, is er ook aandacht voor comfort. Tuinmeubelen worden vaak voorzien van dikke tuinkussens met weerbestendige stoffen. Deze kussens voegen niet alleen comfort toe, maar kunnen ook dienen als gelegenheid om accentkleuren in de buitenruimte te introduceren.
    5. Vuurschalen en terrasverwarming: Om ook 's avonds van de tuin te genieten, kunnen moderne tuinen voorzien zijn van vuurschalen, terrasverwarming of gaslantaarns. Strakke, moderne ontwerpen passen naadloos bij de overige meubelen.

    Inspiratie moderne tuinmeubelen en producten

    Welke beplanting heb je nodig?

    In een moderne tuin vormt de beplanting een cruciaal onderdeel van het ontwerp en draagt het bij aan de algehele esthetiek en sfeer. Siergrassen zijn een populaire keuze in moderne tuinen vanwege hun strakke en verticale groeiwijze. Om visueel interessante accenten toe te voegen, worden vaak planten met een architecturale uitstraling gebruikt zoals Yucca, Agave of bamboe, in combinatie met strakke plantenbakken. Hoewel het kleurenpalet over het algemeen neutraal is, kunnen groepen bloeiende planten in subtiele tinten, zoals lavendel of sieruien, worden gebruikt om een vleugje kleur toe te voegen. Grind is ook een veelvoorkomende grondbedekking in moderne tuinen.

    Het creëren van jouw moderne tuin

    Sta je te popelen om jouw eigen moderne tuin te creëren? Belangrijk is dat de beplanting in een moderne tuin vaak wordt gekozen op basis van onderhoudsgemak, waardoor de tuin er het hele jaar door verzorgd uitziet. Het doel is om een harmonieus samenspel te creëren tussen de meubelen, waarbij de beplanting de strakke lijnen en eenvoudige vormen van het ontwerp benadrukt en versterkt.

    Inspiratie moderne tuinmeubelen en beplanting

    Andere blogs

    Andere stijlen

    Shop moderne tuinmeubelen

    Vers van de pers

    Recente artikelen

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »