Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Sifra - Maandag 25 Februari 2024

  Scandinavische tuinstijl

  Een Scandinavische tuin kenmerkt zich door zijn strakke en eenvoudige ontwerp, maar ondanks deze soberheid straalt het een warme en sfeervolle atmosfeer uit. Geïnspireerd door de adembenemende natuurlijke landschappen van Noord-Europa, brengt deze stijl een vleugje rust en sereniteit naar buitenruimtes. Laat je inspireren en ga zelf aan de slag om een Scandinavische tuin te creëren!

  Kenmerken van een Scandinavische tuin

  In een Scandinavische tuin komt minimalisme samen met een warme knusheid, en wordt de essentie van de natuurlijke elementen omarmd.

  1. Minimalisme en eenvoud: Het Scandinavische design staat bekend om zijn minimalisme, en deze esthetiek is naadloos overgebracht naar de tuinen. Strakke lijnen, eenvoudige vormen en een beperkt kleurenpalet creëren een rustgevende sfeer. In plaats van overdaad kiezen Scandinaviërs voor een minder-is-meer benadering, waarbij de nadruk ligt op functionaliteit en essentie.
  2. Knusheid: Om de Scandinavische tuinstijl te verrijken met een warme en knusse sfeer, is het toevoegen van accessoires zoals kussens, en verlichting van essentieel belang. Denk bij verlichting aan het gebruik van sfeervolle lantaarns, kaarsen en subtiele tuinverlichting zoals een gezellig lichtsnoer.
  3. Natuurlijke materialen: Hout, steen en andere natuurlijke materialen spelen een hoofdrol in de Scandinavische tuinstijl. Onbehandeld hout wordt vaak gebruikt voor tuinmeubilair, terwijl stenen paden en muren een organisch element toevoegen. Het gebruik van deze materialen verbindt de tuin met de omliggende natuur en creëert een harmonieus geheel.
  4. Scandinavisch kleurenpalet: Het accent van het kleurenpalet ligt op rustgevende tinten zoals zachte grijstinten, warme beige nuances en helder wit. Deze kalme kleuren vormen een perfecte achtergrond voor het weelderige groen van de planten, waardoor een serene en evenwichtige omgeving ontstaat. Het gebruik van natuurlijke materialen zoals onbehandeld hout en steen draagt bij aan het warme palet en brengt een vleugje organische textuur in de buitenruimte. Het resultaat is een tijdloos kleurenschema dat de Scandinavische tuin transformeert tot een oase van rust en schoonheid. Bij dit kleurenpalet past bijvoorbeeld een witte loungeset of lichtgrijze tuinstoelen.

  Welke tuinmeubelen heb je nodig?

  De meubels in de Scandinavische tuinstijl zijn een verlengstuk van het strakke en functionele design dat kenmerkend is voor deze stijl. Houten tuinmeubilair, vaak vervaardigd uit duurzame en onbehandelde materialen, staat centraal. Deze meubelstukken hebben vaak eenvoudige, lineaire vormen en zijn ontworpen met comfort en bruikbaarheid in gedachten. Denk aan minimalistische tuinbanken, strakke tuintafels en comfortabele loungestoelen die naadloos integreren met de omringende natuurlijke elementen. Deze functionele en esthetisch aangename meubels dragen bij aan het creëren van een Scandinavische tuin die niet alleen mooi is om naar te kijken, maar ook praktisch en uitnodigend is om te gebruiken.

  Welke beplanting heb je nodig?

  Planten zijn de sterren van de Scandinavische tuin. De keuze van planten is vaak gebaseerd op hun vermogen om zich aan te passen aan de lokale omstandigheden en seizoensgebonden veranderingen. Grote groepen van inheemse planten, strak geschoren hagen en grasvlaktes zorgen voor een kalme en samenhangende uitstraling. Ook water heeft een speciale plek in de Scandinavische tuinstijl, vaak in de vorm van eenvoudige fonteinen, vijvers of beekjes. Het kalmerende geluid van stromend water draagt bij aan de serene sfeer en versterkt de connectie met de natuur.

  Het creëren van jouw Scandinavische tuin

  Het starten met het creëren van een Scandinavische tuinstijl begint met een helder begrip van de kernprincipes die deze stijl definiëren: minimalisme, functionaliteit, natuurlijke materialen en een kalme kleurenpalet. Begin met het plannen van de lay-out van je tuin, waarbij je strakke lijnen en eenvoudige vormen integreert. Selecteer vervolgens de planten voor je Scandinavische tuin en voeg je meubilair en accessoires toe. Vervolgens kan het genieten van de rust en sereniteit uit Noord-Europa beginnen!

  Inspiratie Scandinavische tuinmeubelen en beplanting

  Andere blogs

  Andere stijlen

  Shop moderne tuinmeubelen

  Vers van de pers

  Recente artikelen

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »