Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Sifra - Dinsdag 9 Maart 2024

    Eclectische tuinstijl

    Eclecticisme is het nieuw leven inblazen van verouderde stijlen en het combineren van het beste uit verschillende stijlperiodes. Hier voeg je jouw eigen persoonlijke touch aan toe, en je eclectische tuin is af! We geven je inspiratie om jouw tuin om te toveren tot eclectische weelde. 

    Kenmerken van de eclectische tuinstijl

    Durf jij het aan om de trends los te laten en om aan de slag te gaan met de eclectische tuinstijl? Aan de hand van onderstaande kenmerken wordt dit zeker en vast een succes:

    1. Mix en match: Hedendaagse regels worden compleet doorbroken binnen de eclectische tuinstijl, want alles draait om mixen en matchen! Verschillende stijlen, kleuren, vormen, materialen, texturen, patronen en prints, alles kan en mag. En wat dacht je van nieuwe en oude items combineren? Meubelstukken met familiegeschiedenis of persoonlijke herinneringen, of juist zelfgemaakte spullen zoals handbeschilderde bloempotten op een knap bijzettafeltje. Zo ontstaat vanzelf een unieke buitenruimte. Zorg er wel voor dat je niet doorslaat, want dan kan je buitenruimte te druk worden.
    2. Creativiteit: Of het nu gaat om het combineren van onverwachte kleuren, het toevoegen van speelse decoratie of het opnemen van persoonlijke accenten, de eclectische tuinstijl is een stijl waarin je je creativiteit zeker kwijt kunt. Je hebt wat lef nodig, dus laat je creatieve brein vooral zijn gang gaan! Maak bijvoorbeeld een plantjesmuur, verf een schutting een leuk kleurtje of DIY een voetenbankje voor bij je loungeset
    3. Kleurrijk pallet: Begin met een rustige basis aan de hand van neutrale tinten, en vul deze naar hartelust aan met fellere kleuren. Denk hierbij aan heldere tinten zoals koningsblauw, zonnig geel, diep paars en terracotta. Door maximaal vier felle kleuren bovenop de neutrale kleuren te kiezen, zorg je ervoor dat het geheel niet te druk wordt. 

    Inspiratie eclectische tuinmeubelen en beplanting

    Welke tuinmeubelen heb je nodig?

    De eclectische tuinstijl nodigt uit tot combineren, dus je kunt je uitleven bij het kiezen van tuinmeubelen! Creëer een comfortabele zithoek door middel van een grote loungeset met zachte tuinkussens en fijne sierkussens. Voor een gezellige eethoek kun je bijvoorbeeld kiezen voor een stoere houten tuintafel met rotan tuinstoelen, of juist voor een duurzame aluminium tuintafel met gekleurde tuinstoelen. Ook leuk is een hangstoel of een rustieke houten schommelbank onder een moderne pergola. Voeg een vloerkleed en wat plaids met verschillende patronen en texturen toe en je tuin is klaar voor fijne dagen in de buitenlucht.

    Welke beplanting heb je nodig?

    Een eclectische tuin staat qua beplanting in het teken van weelderigheid: van kleurrijke bloemen en exotische struiken tot siergrassen en aromatische kruiden. Het gebruik van diverse hoogtes en het creëren van gelaagdheid in plantensoorten zorgt voor een boeiende en levendige sfeer, het hele jaar lang. Denk daarbij ook aan de bestrating om je eclectische tuin af te maken. In plaats van te kiezen voor tegels of stenen kun je ook in je bestrating spelen met materialen en patronen. Combineer bijvoorbeeld verweerde klinkers met kleurrijke mozaïektegels, of wissel grindpaden af met flagstones.

    Het creëren van jouw eclectische tuin

    De eclectische tuinstijl is in principe makkelijk uit te voeren. Leef je uit met stijlen, materialen, kleuren, patronen, planten én meubelen. Het enige wat je hoeft te doen, is durven! Pas wel op met te veel, en zorg voor een balans. Zo creëer je jouw eigen eclectische paradijsje. 

    Andere blogs

    Andere stijlen

    Shop meubelen voor jouw eclectische tuin

    Vers van de pers

    Recente artikelen

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »