Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Denise - Woensdag 9 Januari 2023

    Ibiza tuinstijl

    De Ibiza tuinstijl omarmt de essentie van het eiland en weerspiegelt zijn kenmerkende zorgeloze levensstijl en bohemien charme. Het draait allemaal om het creëren van een idyllische omgeving waarin men zich kan onderdompelen in de natuurlijke schoonheid en het vrije gevoel van het eiland kan ervaren. Ontdek in deze blog hoe jij deze sfeer kunt toepassen in jouw eigen tuin.

    Kenmerken van een Ibiza tuin

    Met witte elementen, natuurlijke materialen, kleurrijke accenten en bohemien decoraties, brengt deze stijl de relaxte sfeer van Ibiza naar elke buitenruimte.

    1. Witte elementen: Witte tinten vormen de basis van een Ibiza tuin. Wit wordt vaak gebruikt voor muren, meubels en accessoires om een heldere en frisse uitstraling te creëren. Deze kleur weerkaatst het zonlicht en zorgt voor een mediterrane sfeer.
    2. Natuurlijke materialen: Ibiza tuinen maken veel gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, riet, touw en bamboe. Deze materialen voegen warmte en textuur toe aan de buitenruimte en passen perfect bij de ontspannen sfeer van het eiland.
    3. Kleurrijke accenten: Hoewel wit de dominante kleur is, worden Ibiza tuinen vaak opgefleurd met levendige kleuraccenten. Denk hierbij aan turquoise, kobaltblauw, fuchsia en zonnig geel. Deze kleuren brengen energie en vrolijkheid in de tuin en verwijzen naar de heldere kleuren van de Middellandse Zee en de lokale ambachten.
    4. Loungehoeken: Comfortabele loungehoeken zijn onmisbaar in een Ibiza tuinstijl. Denk aan zachte kussens, hangmatten en lage zitbanken waar men heerlijk kan ontspannen en genieten van de zonsondergang. Deze plekken nodigen uit tot gezelligheid en informele bijeenkomsten.
    5. Exotische planten: Ibiza tuinen worden vaak verfraaid met exotische planten en bloemen die gedijen in een mediterraan klimaat. Palmbomen, varens, bougainvillea en cactussen geven de tuin een tropische uitstraling en zorgen voor een weelderige groene omgeving.

    Inspiratie Ibiza kleuren kleurenpalet

    Palet met Ibiza kleuren

    Binnen de bohemian stijl wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke kleuren. Denk daarbij aan verschillende grondkleuren zoals zandkleur, crème, taupe, terra en zwart. Zachte kleuren zoals mint en roze, maar ook donkerder groen kun je terug laten komen in accessoires, planten en bloemen. Deze kleuren kun je allemaal met elkaar combineren, in verschillende tinten. De zachte grondkleuren vormen gezamenlijk een rustige uitstraling wat bijdraagt aan een ultiem relax-gevoel.

    Inspiratie Ibiza tuinmeubelen en producten

    Welke tuinmeubelen heb je nodig?

    Het assortiment van Tuinmeubelwereld.nl bestaat uit tuinmeubelen die passen bij de hippie boho tuinen en die leuk gecombineerd kunnen worden met toffe bohemian tuin accessoires. Neem bijvoorbeeld de Flow loungeset, gemaakt van luxe wicker in combinatie met een stalen frame. Het wicker doet bijna aan een bamboe-look denken: bohemian-proof! Wil je nu graag in deze stijl buiten dineren? De Tulum diningstoel is onder andere gemaakt van touw, en deze touwtrend past perfect in de Ibiza tuin. Kies een lichte tafel uit en voeg een mooie vaas met droogbloemen en een linnen tafelkleed toe om het geheel af te stijlen. Bekijk vooral ons gehele assortiment aan rope tuinstoelen of bamboe tuinstoelen

    Accessoires

    Bij een Ibiza tuin horen natuurlijk ook bohemian tuinaccessoires, om het geheel knus en gezellig te maken. Leg bijvoorbeeld een tuinkleed neer onder je tuinset, of maak gebruik van kussens voor op je meubels. Eigenlijk is bij deze stijl niets te gek, werkelijk alles kan met elkaar gestyled worden. Zo zien we soms ook faux fur terugkomen in de vorm van kleden, dit staat prachtig bij een mooie rieten mand of touwen vloerkleed bijvoorbeeld. Voor wat extra warmte mag een Cosiscoop gaslantaarn uiteraard niet ontbreken. Zo kun je ook in de avond urenlang genieten van jouw Ibiza tuin! 

    Inspiratie Ibiza tuinmeubelen en beplanting

    Andere blogs

    Andere stijlen

    Shop Ibiza tuinmeubelen

    Vers van de pers

    Recente artikelen

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »