Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Rowena - Woensdag 25 Maart 2024

  Natuurlijke tuinstijl

  De natuurlijke tuinstijl is een tuinstijl die, je raadt het al, helemaal in verbinding staat met de natuur. Deze manier van tuinieren omarmt de wilde en ongerepte natuur op een bedachtzame manier en laat echte natuurlijke schoonheid zien. Geen strakke tegels en stadse elementen maar ruimte voor planten, bloemen en dieren. En voor jouzelf!

  Kenmerken van de natuurlijke tuinstijl

  1. Organische vormen: In plaats van strakke lijnen en gemanicuurde hagen, zie je in de natuurlijke tuin een meer organische benadering. Het ontwerp van een natuurlijke tuin wordt vaak bepaald door de vormen en patronen die in de natuur voorkomen. Ronde borders, slingerende paden en een meer informele indeling creëren een ontspannen sfeer. Een ei-vormige hangstoel past hier perfect bij.
  2. Groen, groen en nog eens groen: Planten mogen in de natuurlijke tuin vrij groeien en bloeien zoals ze dat in de natuur zouden doen. Je hebt hierin talloze opties dus kies vooral planten die je mooi vindt. We geven je verderop in deze blog wat inspiratie. En vergeet de bomen niet!
  3. Dieren-tuin: Wie nog meer fan zijn van groen, zijn dieren en insecten! Insecten zijn de basis voor een gezonde en levende tuin, en dus ontzettend belangrijk. Zorg onder andere voor insectenhotels en nestkastjes. Ook kun je zorgen voor water waar dieren kunnen drinken en badderen. Een vijver met waterplanten trekt niet alleen vogels aan, maar biedt ook een thuis voor kikkers, libellen en andere waterdieren. Of creëer schuilplaatsen voor egels en andere kleine dieren. Woon je in de buurt van een bos of weilanden? Dan komt er misschien wel een eekhoorn, hert of ree op bezoek!
  4. Puur natuur: Belangrijk in de natuurlijke tuin is het vermijden van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmeststoffen. In plaats daarvan kun je beter gebruik maken van natuurlijke methoden om plagen te beheersen en de bodemvruchtbaarheid te behouden. Dit draagt niet alleen bij aan een gezondere omgeving, maar zorgt er ook voor dat de tuin een "safe space" blijft voor nuttige insecten en andere dieren.

  Inspiratie natuurlijke tuinmeubelen en beplanting

  Welke tuinmeubelen heb je nodig?

  Hoe fijn is het om in alle rust van je natuurlijke tuin en de groene bedrijvigheid te genieten? Dit doe je natuurlijk vanaf een heerlijk loungeplekje. Verschuil een set loungestoelen tussen de struiken of plaats een stoel-bank loungeset op een groen terras. Goed is om te kiezen voor tuinmeubelen gemaakt van duurzame materialen, zoals FSC-gecertificeerd hout, dat afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Deze materialen passen erg goed bij het natuurlijke karakter van de tuin. Natuurlijke kleuren, zoals aardetinten of gedempt groen, brengen een gevoel van rust in de buitenruimte en laten de tuinmeubelen naadloos opgaan in de omringende natuur. Kies daarom bijvoorbeeld voor een houten tuintafel met groene rope tuinstoelen. Met de organische vormen als kenmerk van de natuurlijke tuinstijl in het achterhoofd, is ook een ronde tuintafel of een ovale tuintafel een goede optie. En natuurlijk mag een fijne parkbank in een natuurlijke tuin ook niet ontbreken!

  Welke beplanting heb je nodig?

  Gebruik als beplanting vaste planten, heesters, stinzenplanten, veldbloemen en siergrassen. De hoogte kun je ingaan met behulp van bomen en klimplanten. Ook inheemse planten passen perfect in een natuurlijke tuin. Deze plantensoorten groeien al eeuwenlang van nature in Nederland en zijn daarom aangepast aan onze bodem, onze dieren en ons klimaat. Planten en insecten zijn samen geëvolueerd, waardoor sommige planten en insecten elkaar nodig hebben om te leven. Ontzettend belangrijk dus! Voorbeelden van inheemse planten zijn wilde marjolein, vingerhoedskruid, koniginnekruid en wilde akelei. Voor planten dicht bij de grond kun je kiezen voor bijvoorbeeld smeerwortel of gevlekte dovenetel. Fijn: deze planten gaan ook nog eens onkruid tegen! Open vlakken in je tuin kun je bedekken met bodembedekkers zoals mulch, schors of hakselhout. Zorg er bij het indelen van je tuin wel voor dat het niet te druk of te rommelig wordt, dus maak vooral een tuinontwerp. 

  Het creëren van jouw natuurlijke tuin

  Een natuurlijke tuin ziet er niet alleen mooi en rustgevend uit, ook is het een thuisbasis voor veel insecten en andere dieren. Dit kun je bereiken door het gebruik van veel groene planten, bloeiende bloemen en andere elementen zoals water en schuilplaatsen voor dieren. De juiste tuinmeubelen om jouw natuurlijke tuin helemaal af te maken koop je bij Tuinmeubelwereld.nl!

  Andere blogs

  Andere stijlen

  Shop meubelen voor jouw natuurlijke tuin

  Vers van de pers

  Recente artikelen

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »