Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Chenoa - Dinsdag 9 Februari 2024

    Wellness tuinstijl

    Vogeltjes die fluiten, de geuren van lavendel en rozemarijn die voorbij waaien en water dat zachtjes kabbelt: de wellness tuin. Voor mensen die af en toe willen ontsnappen aan het dagelijkse leven en echte rust en ontspanning willen ervaren, is de wellness tuinstijl de perfecte manier om hun tuin om te toveren tot een serene loungetuin. Ontdek in deze blog hoe jij dit het beste kunt aanpakken.

    Kenmerken van de wellness tuinstijl

    Klaar om jouw eigen wellness- en lounge paradijs te creëren? Er zijn een aantal kenmerken die een wellness tuin definiëren, welke we hieronder voor je toelichten:

    1. Natuurlijke groen: Belangrijk in een wellness tuin is de overvloed aan natuurlijke elementen waarmee je een harmonieus en rustgevend landschap creëert. Denk hierbij aan weelderige groene planten, bloeiende bloemen, zachte grassen en inheemse planten.
    2. Water als rustgevend element: Water speelt een cruciale rol in een wellness tuin, want het geluid van kabbelend water heeft een rustgevend effect en creëert een serene sfeer. Door een vijver, fontein of kleine waterval te installeren, zorg je er niet alleen voor dat je tuin er mooi uitziet, maar ook zorg je voor positieve invloed op je gemoedstoestand! Win-win. Wil je echt uitpakken? Ga dan voor water in de vorm van een hottub, jacuzzi of sauna. 
    3. Comfort: Een wellness tuin is bedoeld om te ontspannen, dus comfortabele zitplaatsen zijn een must. Kies voor hoogwaardig tuinmeubilair met zachte sierkussens en stoffen. Creëer verschillende loungegebieden waar je kunt genieten van een goed boek, een kopje thee of gewoon van de rust om je heen.
    4. Geuren en kleuren voor aromatherapie: Voeg aromatische planten toe aan je tuin om zintuiglijke prikkels te stimuleren. Lavendel, eucalyptus, rozemarijn en jasmijn zijn enkele voorbeelden van geurige planten die niet alleen je tuin verfraaien, maar ook bijdragen aan een ontspannen sfeer. Daarnaast kunnen kleurrijke bloemen en planten ook een positief effect hebben op je gemoedstoestand, dus experimenteer vooral met een palet van rustgevende kleuren zoals hemelsblauw, zachtroze en lavendel, maar ook aardetinten zoals lichtgrijs, beige bruin, groen en terracotta. 
    5. Privacy en rustige hoekjes: Creëer intieme en afgeschermde ruimtes in je tuin, bijvoorbeeld door het gebruik van hoge planten, bamboeschermen of pergola's bedekt met klimplanten. Door privacy te creëren, kun je je volledig concentreren op ontspanning, zonder afleiding. En hoe kun je dat beter doen dan door yoga en meditatie? Zorg voor een plekje met een zachte ondergrond, bijvoorbeeld met gras of een fijn vloerkleed, zodat je comfortabel kunt zitten en liggen. Wat wil je nog meer? 

    Inspiratie wellness tuinmeubelen en beplanting

    Welke tuinmeubelen heb je nodig?

    In een wellness tuin draait alles om comfort en ontspanning, dus dit wil je natuurlijk ook doorvoeren in je tuinmeubelen. Denk aan comfortabele loungesets met zachte kussens, waarop je kunt neerploffen en genieten van de rust om je heen. Voetjes omhoog door middel van een voetenbankje, en een bijzettafeltje voor kaarsen, planten of een kopje kruidenthee. Wil je de serene sfeer doortrekken naar de eethoek? Ga voor een eethoek met comfortabele tuinstoelen met zachte tuinkussens, bijvoorbeeld met de materialen hout en rotan. Bekijk hier onze houten tuintafels, houten tuinstoelen en rieten tuinstoelen. Deze materialen voegen een natuurlijk element toe aan de omgeving en creëren een warme, uitnodigende sfeer. Ook leuk is een stijlvolle hangmat of een grote hangstoel, waarin je heerlijk kunt loungen. En klaar is je zen-zone!

    Welke beplanting heb je nodig?

    Kies voor weelderige groenblijvende planten zoals varens, bamboe en hagen om een gevoel van privacy en beschutting te bieden. Temidden van zo'n zee van groen kun je je echt even terugtrekken. Bloeiende planten zoals lavendel, jasmijn en rozen voegen niet alleen kleur toe, maar verspreiden ook heerlijke geuren die bijdragen aan een kalmerende atmosfeer. En ook kruiden zoals munt, basilicum en rozemarijn ruiken heerlijk in je tuin, terwijl je ze ook nog eens kunt gebruiken in de keuken. 

    Het creëren van jouw wellness tuin

    Een wellness tuin is niet alleen een verlengstuk van je huis, maar ook een investering in je welzijn en gezondheid. Maak van je tuin een plek waar je niet alleen groeit in planten, maar ook in rust en geluk. Kies voor een mix van rustgevende kleuren, zachte stoffen en heerlijke geuren om jouw buitenruimte te transformeren tot een wellness oase! 

    Andere blogs

    Andere stijlen

    Shop meubelen voor jouw wellness tuin

    Vers van de pers

    Recente artikelen

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »