Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Sifra - Dinsdag 9 Februari 2024

    Lentekriebels? Maak je tuin lenteklaar!

    De dagen worden langer, de temperaturen stijgen langzaam en de natuur ontwaakt uit de winterslaap. Heb jij zin in de lente, maar is je tuin er nog niet helemaal klaar voor? We geven je een aantal tips om je tuin helemaal lenteklaar te maken. 

    Voorbereiden van de tuin

    De lente is de perfecte tijd om je tuin voor te bereiden op de lange lente- en zomerdagen die voor de deur staan. Dit kun je bijvoorbeeld doen door bladeren, takjes en andere overblijfselen van de winter op te ruimen. Snoei dode takken weg en geef je struiken en bomen een gezonde knipbeurt. Woel grond om en geef planten een frisse start met behulp van compost of organische meststoffen. Wellicht kan je bestrating en terras ook wel een schoonmaakbeurt gebruiken; verwijder vervelende groene aanslag door middel van milieuvriendelijke reiniger. 

    Zaaien en planten

    Wanneer het oude (en dode) er uit is, kan het nieuwe er in! Kies voor bloemen en planten waar jij vrolijk van wordt, en die het goed doen in het voorjaarsklimaat. Voorjaarsbloeiers zijn bijvoorbeeld:

    • Wilde akelei;
    • Wilde kaardenbol;
    • Kartuizer anjer;
    • Kruiptijm;
    • Duizenschoon;
    • Bijenkorfje;
    • Witte margriet;
    • Muurfijnstraal;
    • Ridderspoor;
    • Salie.

    Kies een goede plek in je tuin (houd hierbij rekening met zon en wind) en vul de grond en mooie potten met verschillende soorten bollen en knollen. Leuk is om deze potten niet alleen op de grond te zetten, maar ook op bijzettafeltjes, of om ze op te hangen. Daarna kan het groeien, bloeien en genieten beginnen. Wil je nog meer gezelligheid in de tuin? Trek vogeltjes naar je buitenruimte toe door een voederhuisje met strooivoer of broodkruimels neer te zetten, of door vetbollen en voersilo's op te hangen. Door hun gezellige voorjaarsgezang kun je de lente dan niet alleen zien, maar ook horen!

     

    Loungen in de lente

    Laat de natuur binnen in je tuin met tuinmeubelen die geïnspireerd zijn op natuurlijke elementen, helemaal in lijn met de trends van 2024! Denk aan meubels gemaakt van duurzame materialen zoals teak of bamboe, gecombineerd met zachte, neutrale kleuren. Wanneer de dagen warmer worden is het heerlijk om buiten te ontspannen op een fijne bamboe loungeset of rotan loungestoelen. Gezellig buiten eten met familie of vrienden? Dat doe je natuurlijk aan een mooie tuintafel en comfortabele dining tuinstoelen. Of dat nou met 4, 5, 6 of 8 personen is, bij Tuinmeubelwereld.nl hebben we voor ieder wat wils. Fleur je tuinmeubelen eventueel op met tuinaccessoires zoals vrolijke sierkussens, en je tuin is lenteklaar!

    Maar denk ook aan sfeervolle tuinverlichting, zodat je de gezelligheid in de tuin kunt verlengen tot in de late uurtjes. Hang bijvoorbeeld hanglampen op aan een afdakje, steek fakkels of kaarsen in de grond, zet gezellige lantaarns neer of kies voor moderne ingebouwde LED-verlichting. 

    Meer over de trends van dit jaar lees je in deze blog

    Shop meubelen voor jouw tuin

    Vers van de pers

    Recente artikelen

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »