Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Rowena - Maandag 9 Februari 2024

    Urban tuinstijl

    In de afgelopen jaren heeft de urban tuinstijl steeds meer terrein gewonnen in de wereld van tuinontwerp. Bekender is de urban woonstijl, maar deze stijl is natuurlijk ook door te voeren op buitenruimtes. Deze urban tuinstijl, die het leven in de stad combineert met het groene van de jungle, biedt een unieke en verfrissende benadering van tuinieren. 

    Kenmerken van de urban tuinstijl

    De urban tuinstijl kenmerkt zich door een industriële look gecombineerd met botanische invloeden. Dit zie je terug in materialen, beplanting, kleuren en natuurlijke tuinmeubelen. We lichten een aantal kenmerken van deze stijl toe:

    1. Botanisch groen: Planten, planten en nog eens planten. In de urban tuin vind je door de botanische invloeden heel veel groen terug, als een verfrissend contrast tegen de stedelijke omgeving. Een mix van decoratieve planten, bloemen en functionele gewassen vormen samen een groot harmonieus geheel.
    2. Materialen: In de urban tuinstijl zie je veel strakke lijnen, ruwe materialen zoals staal en teakhout en moderne items. Door het gebruik van duurzame materialen draagt de urban tuinstijl bij aan milieubewustzijn en maakt het een statement over het belang van een groenere toekomst. Wil je het industriële van de urban tuinstijl er echt uit laten springen? Ga dan voor een tuintafel met een combinatie van teakhout en staal.
    3. Multifunctionele ruimtes: Urban tuinen zijn vaak niet alleen bedoeld voor planten, maar ook voor ontspanning en sociale interactie. De integratie van eetplekken, loungehoeken en buitenkeukens maakt de tuin tot een multifunctionele ruimte waar mensen kunnen genieten van de natuur, ontspannen en samenkomen. Niet alleen in stedelijke omgevingen, maar ook op het platteland wordt deze trend omarmd, waarbij de tuin als verlengstuk van het huis fungeert. De perfecte manier om dit te doen is door een tuintafel of loungeset op een terras te plaatsen in het verlengde van het huis. 
    4. Onderhoudsvriendelijk: In een stedelijke omgeving heeft niet iedereen de tijd voor uitgebreid tuinonderhoud. De urban tuinstijl kenmerkt zich door onderhoudsvriendelijke planten en ontwerpen. Daktuinen, grindbedden en strategisch geplaatste groenaccenten verminderen de behoefte aan intensieve verzorging. Maar ook op het platteland vertaalt dit zich naar natuurlijke tuinen die floreren met minimale inspanning.
    5. Kleurenpalet van de jungle: Het kleurenpalet van de urban tuinstijl is geïnspireerd door de natuur en omarmt het palet subtiele en aardse tinten zoals verschillende groenschakeringen, warme bruintinten en zachte grijzen. Shop bijvoorbeeld onze taupe tuinstoelen of onze antraciet loungesets. Deze kleuren vormen een perfecte achtergrond voor het weelderige groen van planten en bloemen. Accenten van kleur, afgeleid van bloeiende planten of eetbare gewassen, voegen een levendige en frisse dimensie toe aan de tuin. 

    Inspiratie urban kleuren kleurenpalet

    Welke tuinmeubelen heb je nodig?

    De urban tuinstijl in tuinmeubelen kun je zien als een combinatie van verschillende stijlen. De tuinmeubelen die in een urban tuin passen zijn bijvoorbeeld moderne tuinmeubelen, industriële tuinmeubelen of bohemian tuinmeubelen. Je kunt gaan voor strak vormgegeven loungebanken met weerbestendige bekleding, wat een moderne en eigentijdse uitstraling biedt. Houd je van metalen accenten en robuuste materialen, dan voeg je een stoere touch toe door middel van industriële meubelen zoals een betonlook tuintafel. Kies je liever voor materialen zoals hout, riet en touw, maar ook voor meer kleur en patronen, dan passen bohemian tuinmeubelen in jouw tuin. Ga dan bijvoorbeeld voor een houten tuintafel met rope tuinstoelen. Tip: je kunt natuurlijk ook mixen en matchen voor een unieke, gezellige buitenruimte!

    Inspiratie urban tuinmeubelen en producten

    Welke beplanting heb je nodig?

    In tuinen met de urban tuinstijl zie je vaak een mix van planten, zowel decoratief als functioneel. Denk aan tropische planten met grote bladeren zoals varens en bananenplanten, maar ook inheemse bloeiende struiken en siergrassen. Deze diversiteit aan beplanting zorgt niet alleen voor een visueel aantrekkelijke omgeving, maar ook voor praktische voordelen zoals het aantrekken van bestuivers en het bevorderen van biodiversiteit in stedelijke gebieden. Wil je in de winter ook genieten van jouw eigen jungle? Winterharde planten die perfect in de exotische urban tuin passen zijn bijvoorbeeld bananenplanten, varens en bamboe.

    Heb je weinig ruimte? Ga de hoogte in! Verticale tuinen, hangende plantenbakken en groene muren transformeren kale muren in weelderige groene decors. Ze bevorderen daarbij ook nog eens de luchtkwaliteit én bieden een natuurlijke buffer tegen omgevingsgeluiden. Leuk voor boven een set loungestoelen, tegen een kale wand. 

    Het creëren van jouw urban tuin

    Of je nu in de stad woont of op het platteland, de urban tuinstijl biedt een eigentijdse benadering van tuinieren die natuur en modern leven combineert. Met veel groen door middel van beplanting, duurzame materialen en multifunctionele ruimtes kun je een urban buitenruimte creëren die er niet alleen mooi en uitnodigend uit ziet, maar ook bijdraagt aan een gezondere en meer duurzame leefomgeving.

    Inspiratie urban materialen en beplanting

    Andere blogs

    Andere stijlen

    Shop meubelen voor jouw urban tuin

    Vers van de pers

    Recente artikelen

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »