Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Rick - Dinsdag 25 Maart 2024

  Minimalistische tuinstijl

  De minimalistische tuinstijl is perfect voor mensen die niet van te veel poespas houden en die staan voor de gedachte "minder is meer". Geen overvloed aan bloemen, planten en decoratieve objecten, maar kalmte en rust. We leggen je uit hoe jij deze minimalistische tuinstijl kunt doorvoeren in je eigen tuin.

  Kenmerken van de minimalistische tuinstijl

  De minimalistische tuinstijl wordt vooral gekenmerkt door eenvoudige structuren en een beperkt kleurenpalet, kortom: zo weinig mogelijk. We lichten de kenmerken voor je toe:

  1. Less is more: De minimalistische tuinstijl draait om het bewust verminderen van overbodige elementen en het creëren van een rustige en kalmerende buitenruimte. De manier om dit te doen is door middel van grote gebaren: grote tegels, gazonvlakken, een ruime vijver of een riante loungeset.
  2. Strakke lijnen en simpele structuren: Strak en eenvoudig geeft een ordelijke en gestroomlijnde uitstraling. Geen afleidingen, maar een rustgevende sfeer. Denk aan rechthoekinge plantenbakken en strakke paden, vlakken en gazons. En je tuin is ook nog eens gemakkelijk te onderhouden! Win-win.
  3. Natuurlijke kleuren en materialen: Minimalisme in de tuin vertaalt zich ook naar het gebruik van natuurlijke materialen en een beperkt kleurenpalet. Hout, steen en metaal voeren de boventoon. Neutrale kleuren zoals wit, grijs en beige worden gebruikt om een rustige sfeer te creëren, maar hier en daar een accentkleur kan ook zorgen voor een subtiele levendigheid.
  4. Functionele ruimte: Belangrijk in een minimalistische tuin is dat de tuin en de elementen er in functioneel zijn. Comfortabele zitplaatsen, goed geplaatste verlichting en slimme opslagoplossingen zijn essentiële onderdelen van deze stijl. En door spullen praktisch weg te werken, zorg je er weer voor dat je tuin mooi en opgeruimd oogt!

  Inspiratie minimalistische tuinmeubelen en beplanting

  Welke tuinmeubelen heb je nodig?

  De schoonheid van minimalisme zit hem in de tuinmeubelen vooral in eenvoudige ontwerpen. Kies voor meubelstukken met een gestroomlijnde uitstraling en vermijd te veel decoratieve elementen. Rechte hoeken en heldere vormen zoals in een hoek loungeset zijn hier een goed voorbeeld van. Voor de eethoek kun je gaan voor bijvoorbeeld een rechthoekige tuintafel met strakke kuipstoelen van kunststof. Bekijk ook onze houten tuintafels, aluminium tuintafels en betonlook tuintafels.

  Ideaal is als je tuinmeubilair ook kan dienen als opbergruimte. Kies voor meubelstukken met verborgen compartimenten of eenvoudige opbergoplossingen om een opgeruimde uitstraling te behouden. En houd bij de keuze voor tuinmeubelen in gedachte: "less is more"! Een paar goed gekozen items kunnen de ruimte open en luchtig houden.

  Welke beplanting heb je nodig?

  Kies ook in de beplanting voor eenvoudige vormen en structuren. Grassen, siergrassen en planten met lineaire bladeren dragen bij aan een ordelijke uitstraling. Structuurplanten zijn bijvoorbeeld buxus, bamboe of varens. Deze planten dragen bij aan de visuele impact zonder de eenvoudige uitstraling te verstoren. Voor de grotere gebaren kun je gaan voor blokhagen en vormbomen. Overweeg het gebruik van plantenbakken om een gevoel van harmonie te bereiken, en plaats de beplanting met de focus op een ruimtelijk gevoel, aan de hand van voldoende tussenruimte. 

  Het creëren van jouw minimalistische tuin

  Wanneer je aan de slag gaat met het creëren van jouw eigen minimalistische tuin, is de gedachte bij elke keuze die je maakt: "less is more". Door aandacht te besteden aan de vorm, materialen en functionaliteit van tuinmeubelen, maar ook aan (de plaatsing van) beplanting, bestrating en andere elementen, kan een minimalistische tuin een perfecte combinatie van rust, eenvoud, schoonheid en functionaliteit worden. 

  Andere blogs

  Andere stijlen

  Shop meubelen voor jouw minimalistische tuin

  Vers van de pers

  Recente artikelen

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »