Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Rick - Maandag 4 April 2024

    Welke parasol kiezen voor in de tuin?

    Zomer, het seizoen waarin de zon hoog aan de hemel staat en ons uitnodigt om te genieten van lange, luie dagen in de tuin. Het is natuurlijk heerlijk om lang te genieten van de warmte, maar het is ook super belangrijk om te zorgen voor voldoende bescherming tegen de felle zonnestralen. De parasol is jouw beste vriend voor schaduw en comfort tijdens zonnige dagen. In deze blog leggen we het verschil tussen zweefparasols en stokparasols uit, gaan we in op de grootte, vorm en kleur van de parasol, en hebben we het over een passende parasolvoet. Dus leun achterover en laat ons je meenemen op een reis door de schaduwrijke wereld van parasols.

    Een staande parasol of een zweefparasol?

    Het kiezen van een parasol begint met de vraag welke soort parasol je wilt hebben. De bekendste soorten zijn de zweefparasol en de stok- of de staande parasol.

    Zweefparasols, ook wel bekend als hangende parasols, zijn een elegante en praktische toevoeging aan elke buitenruimte. Kenmerkend voor de zweefparasol:

    • In tegenstelling tot traditionele parasols, die worden ondersteund door een centrale paal, zweven zweefparasols vrij boven je zitgedeelte. Ze zijn bevestigd aan een zijarm die aan de zijkant van de parasolmast is gemonteerd, waardoor een verbluffend zwevend effect ontstaat. 
    • Een van de grootste voordelen van zweefparasols is de onbelemmerde schaduwervaring die ze bieden. Omdat er geen storende middenpaal in de weg staat, kun je genieten van een schaduwrijke oase zonder obstakels. Dit betekent meer ruimte om te bewegen, te ontspannen en te genieten van de buitenlucht.
    • Bovendien maakt het ontwerp zonder middenpaal het eenvoudiger om je tuinmeubilair te positioneren en te herschikken, waardoor je de lay-out van je buitenruimte gemakkelijk kunt aanpassen aan verschillende gelegenheden en voorkeuren.

    Stokparasols zijn de klassieke keuze als het gaat om parasols voor buitenruimtes. Kenmerkend voor de stokparasol:

    • Stokparasols zijn uitgerust met een centrale middenpaal die stevig in een parasolvoet kan worden geplaatst, waardoor ze een betrouwbare en stabiele schaduwoplossing bieden.
    • Het kenmerkende ontwerp van stokparasols is ideaal voor een traditionele tuinopstelling. Door hun eenvoudige installatie en stabiliteit zijn ze perfect geschikt voor gebruik in een verscheidenheid aan buitenomgevingen, zoals tuinen, patio's, en terrassen.
    • Een van de voordelen van stokparasols is hun veelzijdigheid. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en kleuren, waardoor je gemakkelijk een parasol kunt vinden die past bij jouw specifieke behoeften en stijlvoorkeuren. Of je nu op zoek bent naar een compacte parasol voor een kleinere ruimte of een grotere parasol voor een uitgebreide zitgedeelte, er is altijd een stokparasol die aan jouw eisen voldoet.

    Welke grootte parasol heb je nodig?

    Bij het kiezen van de juiste grootte voor een parasol is het belangrijk om rekening te houden met het schaduwoppervlak dat je wilt creëren en de afmetingen van je buitenruimte. Als je een kleinere ruimte hebt, zoals een balkon of een compact terras, is een parasol met een diameter van rond de 2 tot 2,5 meter waarschijnlijk voldoende om voldoende schaduw te bieden. Voor grotere ruimtes, zoals een uitgebreid terras of een ruime tuin, kan een grotere parasol van 3 meter of meer geschikter zijn om een ​​breder schaduwgebied te creëren en meer mensen te beschermen tegen de zon. Over het algemeen geldt: hoe groter de parasol, hoe meer schaduw deze biedt.

    Zorg er ook voor dat je rekening houdt met de hoogte van de parasol, vooral als je hem boven zitmeubelen wilt plaatsen. Meet dus altijd de beschikbare ruimte en overweeg hoeveel schaduw je nodig hebt voordat je een beslissing neemt over het formaat van je parasol. Kom je er niet helemaal uit? Onze productspecialisten helpen je graag!

    Welke parasolvoet is geschikt?

    Belangrijk bij een parasol is ook een geschikte parasolvoet. Kies de juiste maat voet op basis van het gewicht en de grootte van jouw parasol: dit zorgt ervoor dat de parasolvoet voldoende stabiliteit biedt om de parasol veilig te ondersteunen. Houd ook rekening met het type parasol: verschillende typen parasols vereisen verschillende soorten voeten voor een optimale ondersteuning en stabiliteit. De verschillende typen parasolvoeten zijn te onderscheiden op basis van behoeften:

    • Standaard parasolvoet: geschikt voor algemeen gebruik en eenvoudige installatie;
    • Vulbare voet: hiermee kun je gewicht toevoegen voor extra stabiliteit, vooral op winderige dagen;
    • Voet van graniet: biedt duurzaamheid en een stijlvolle uitstraling;
    • Parasolvoet voor het balkon: als je een balkon hebt, overweeg dan een parasolvoet met een balkonklem of een speciale parasolvoet die is ontworpen om op een balkon te passen. Dit biedt ook mogelijkheden om een schaduwrijke omgeving op jouw balkon te creëren.

    Als we kijken naar de de echte parasolvoeten en granietplaten is er een variërend gewicht beschikbaar, waaronder 30 kg, vulbaar tot 40 kg, 40 kg, en 90 kg. Hieronder volgt een handig overzicht van adviezen per gewichtsrange:

    • 30 kg: geschikt voor compacte parasols en lichte modellen.
    • Vulbaar tot 40 kg: ideaal voor parasols die iets meer stabiliteit nodig hebben; het vulbare systeem maakt aanpassing van het gewicht mogelijk.
    • 40 kg: geschikt voor standaard parasols en biedt een goede balans tussen stabiliteit en draagbaarheid.
    • 90 kg: aanbevolen voor grotere parasols en situaties waar extra stabiliteit vereist is, zoals winderige omstandigheden.

    Voor welke vorm en kleur ga je?

    Onze parasoldoeken zijn verkrijgbaar in een breed scala aan tinten, van ingetogen neutrale kleuren zoals beige en grijs tot levendige tinten zoals blauw, geel en rood. Kies voor een kleur die harmonieert met je tuinmeubilair en de natuurlijke omgeving. Ontdek ons aanbod:

    Wat vorm betreft, is de keuze grotendeels een kwestie van persoonlijke voorkeur. Ronde parasols stralen een vriendelijke en uitnodigende sfeer uit, terwijl rechthoekige parasols en vierkante parasols een moderne en gestructureerde look bieden. Overweeg de architectuur van je buitenruimte en de algemene tuinstijl om de juiste vorm te kiezen die jouw tuin naar een hoger niveau tilt.

    Welke parasol kiezen bij veel wind?

    Bij het inrichten van een tuin met veel wind is het essentieel om zorgvuldig na te denken over de plaatsing van je parasol om ervoor te zorgen dat deze stabiel blijft en veilig is tijdens winderige omstandigheden. Plaats de parasol in de buurt van beschutting, zoals een muur, heg of ander tuinelement dat de wind kan tegenhouden. Dit kan helpen om de winddruk op de parasol te verminderen en de kans op omwaaien te verkleinen. Als je tuin regelmatig te maken heeft met veranderende windrichtingen, kan een kantelbare of verstelbare parasol een goede optie zijn. Hiermee kun je de stand van de parasol aanpassen om de wind op te vangen of te vermijden.

    Parasols met een stevig frame en materialen zoals aluminium zijn windbestendiger. Onze collectie omvat parasols met duurzame constructies die beter bestand zijn tegen winderige omstandigheden. Bekijk ons assortiment voor windbestendige opties.

    Ons aanbod uitgelicht

    Challenger T2 parasol van Platinum: duurzaamheid en elegantie

    Als je op zoek bent naar een zweefparasol van topkwaliteit, dan moet je de Challenger T2 van Platinum overwegen. Deze indrukwekkende parasol is ontworpen met duurzaamheid en gebruiksgemak in gedachten. Met een stevig aluminium frame en hoogwaardige materialen kan hij moeiteloos jarenlang de elementen trotseren. Bovendien biedt de verstelbare kantelhoek je de mogelijkheid om de schaduwrichting aan te passen naarmate de zon zich verplaatst. De Challenger T2 voegt niet alleen praktische waarde toe aan je buitenruimte, maar ook een vleugje moderne elegantie.

    Syros stokparasol van Madison: tijdloze klasse

    Voor liefhebbers van een klassieke tuinesthetiek is de Syros stokparasol van Madison een uitstekende keuze. Met zijn charmante design en hoogwaardige afwerking voegt deze parasol een vleugje tijdloze klasse toe aan elke buitenruimte. Het sterke frame zorgt voor stabiliteit, zelfs op winderige dagen. Beschikbaar in verschillende kleuren en afmetingen, past de Syros perfect bij een traditionele tuin of een terras met een vleugje nostalgie.

    Vind de perfecte parasol voor jouw buitenruimte

    Of je nu de voorkeur geeft aan zweefparasols zoals de Challenger T2 van Platinum voor een eigentijdse uitstraling of stokparasols zoals de Syros van Madison voor een tijdloze charme, de juiste parasol kan het verschil maken in jouw buitenruimte. Houd rekening met de grootte van je buitenruimte, de gewenste stijl en de functionaliteit bij het maken van je keuze.

    Kies een parasoldoekkleur die aansluit bij jouw persoonlijke smaak en zorg ervoor dat de vorm van de parasol harmonieus opgaat in de omgeving. Met een beetje planning en aandacht voor detail kun je een schaduwrijke oase creëren waar je kunt ontspannen en genieten van de zon zonder je zorgen te maken over overmatige hitte.

    Dus ga op zoek naar jouw ideale parasol en geniet zorgeloos van lange, zonnige dagen in je tuin. Met de perfecte parasol als jouw trouwe metgezel wordt ontspannen en genieten van de zomer een waar genoegen!

    Vers van de pers

    Recente artikelen

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »