Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Rick - Donderdag 17 April 2023

  Wat betekent de zomertijd voor jouw tuin?

  De zomertijd is voor veel mensen een periode om te genieten van de langere dagen en het aangenamere weer. Maar wist je dat de zomertijd ook effect kan hebben op je tuin? In deze blog zullen we bespreken wat de zomertijd kan betekenen voor je tuin, en geven we enkele tips om optimaal te genieten van je buitenruimte.

  Extra uurtje genieten (of schoonmaken)

  Een van de grootste voordelen van de zomertijd voor je tuin is de extra tijd die je hebt om van je tuin te genieten. Door de klok een uur vooruit te zetten, is er meer daglicht in de avond, wat betekent dat je langer buiten kunt blijven en kunt genieten van je tuin. Het kan ook een goed moment zijn om je tuinmeubels uit de opslag te halen en schoon te maken, zodat je er klaar voor bent om ze te gebruiken wanneer het weer warmer wordt. 

  Tijd voor groei

  Daarnaast kan de zomertijd ook betekenen dat je planten sneller groeien en bloeien. Het extra uur daglicht kan helpen bij de fotosynthese, waardoor planten meer energie krijgen om te groeien en bloeien. Het kan ook betekenen dat je meer tijd hebt om in je tuin te werken, zoals het snoeien van struiken of het planten van nieuwe bloemen.

  Nadelen van de zomertijd

  Echter kan de zomertijd ook nadelen met zich meebrengen voor je tuin. Door het extra uur daglicht kan het in de ochtend wat langer duren voordat de dauw op het gras en de planten is opgedroogd, waardoor schimmels en ziektes zich sneller kunnen verspreiden. Het kan daarom belangrijk zijn om in de ochtend extra alert te zijn op het controleren van je planten en het weghalen van eventuele dode bladeren.

  De tijd om jouw tuinmeubelen aan te schaffen

  De zomertijd kan een goed moment zijn om nieuwe tuinmeubels aan te schaffen. Door het extra uur daglicht is er meer tijd om te ontspannen en te genieten van je tuinmeubels. Bovendien zijn er in de lente en zomer vaak veel aanbiedingen en kortingen op tuinmeubels, dus het kan een goed moment zijn om een goede deal te vinden. Bekijk onze tuinsets, loungesets of maak de keuze voor een tuinstoel. Uiteraard ben je ook het juiste adres om te genieten van de schaduw met onze collectie parasols. In conclusie kan de zomertijd zowel voordelen als nadelen hebben voor je tuin. Door extra alert te zijn op de verzorging van je planten en het onderhoud van je tuinmeubels, kan je optimaal genieten van je tuin in de lente en zomer.

  Bekijk onze beschermmiddelen

  Vers van de pers

  Recente artikelen

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »