Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Rosalie - Dinsdag 20 Juli 2024

  Parasol schoonmaken

  De zomer staat voor de deur en dat betekent dat we weer volop van onze tuinen en terrassen kunnen genieten. Een belangrijk onderdeel van je tuin is de parasol, die je beschermt tegen de zon en creëert ook een gezellige sfeer. Of je nu een zweefparasol of stokparasol hebt, om ervoor te zorgen dat je parasol er altijd fris en verzorgd uitziet is het belangrijk om deze regelmatig schoon te maken. De levensduur van je parasol is namelijk afhankelijk van het onderhoud. In deze blog lees je alles over het schoonmaken en onderhouden van je parasol. Kun jij wel wat tips en advies gebruiken? Lees dan verder om te ontdekken hoe je jouw parasol stralend schoon houdt. 

  Wat heb je nodig voor het schoonmaken van je parasol?

  • Een zachte borstel of spons
  • Milde zeep of schoonmaakazijn
  • Textile Cleaner
  • Textile Protector
  • Tuinslang of een emmer met water

  Tips en advies parasol schoonmaken

  Hoe je parasol schoonmaken?

  1. Verwijderen van los vuil

  De eerste stap is het verwijderen van losse bladeren, stof en ander vuil van je parasol. Hiervoor kun je een zachte borstel of een stofzuiger met een zachte borstelopzet gebruiken. Zorg ervoor dat de parasol volledig uitgeschoven is, zodat je overal goed bij kunt. Zie je dat het vuil in de doek is getrokken of zijn er nog andere zichtbare vlekken? Dan heeft de parasol een grondigere schoonmaakbeurt nodig. Dan is het handig om verdere stappen nemen.

  2. Schoonmaken met cleaner

  Wanneer je de parasol grondiger gaat reinigen, kun je dit doen door een milde zeep te mengen met lauwwarm water in een emmer. Dompel een zachte spons of borstel in het mengsel en ga daarna het parasoldoek voorzichtig schoonmaken. Besteed extra aandacht aan plekken met vlekken of verkleuringen. Vermijd te hard schrobben, want dit kan de stof beschadigen. Wanneer je hiermee klaar bent en het enkele minuten is ingetrokken, kun je het zeepwater van het doek afspoelen met een tuinslang of een emmer schoon water. Ook is het handig om gebruik te maken van de textile cleaner, deze heeft een sterke reinigende werking. Schud de cleaner eerst goed voor gebruik. Meng 1 dop van de cleaner met 1 liter water en roer dit goed door. Was hierna de parasol met een spons of zachte borstel. Zo zal je parasol er weer prachtig uit gaan zien. 

  Tips en advies parasol schoonmaken

   

  3. Schoonmaken met azijn

  Als de vlekken op je parasol erg hardnekkig zijn kun je het doek ook schoonmaken met azijn. Azijn is namelijk een handig middel om hardnekkige vlekken te verwijderen. Meng een deel schoonmaakazijn met lauwwarm water en breng dit aan op het parasoldoek. Laat het mengsel ongeveer 15 minuten intrekken en ga vervolgens voorzichtig schrobben met een zachte borstel of spons. Hierna kun je het doek goed afspoelen met schoon water. Ook wanneer er groene aanslag op je parasol zit is dit eenvoudig te verhelpen met azijn.

  4. Laat de parasol drogen

  Na het schoonmaken is het belangrijk om de parasol volledig te laten drogen voordat je hem weer inklapt en opbergt. Wanneer de parasol namelijk nog vochtig is kan er schimmel ontstaan, wat je misschien juist net hebt verwijderd. Na het drogen kun je nu echt genieten van je schone parasol. 

  Onderhoudstips voor je parasol

  Je wil natuurlijk dat je parasol zo lang mogelijk mooi en schoon blijft. Om hiervoor te zorgen hebben we een aantal onderhoudstips voor je. Merk je dat je je parasol niet meer nodig hebt in je tuin? Berg je parasol dan op in een droge, beschutte ruimte wanneer je hem niet gebruikt. Daarnaast is het ook slim om een parasolhoes aan te schaffen, dit is een belangrijke parasol accessoire. Wanneer je namelijk geen beschermhoes om je parasol doet kunnen er schimmelplekken ontstaan die bijna niet schoon te maken zijn. Een parasolhoes biedt een goede bescherming van je parasol tegen weersinvloeden, vogelpoep en stof. Daarnaast raden we aan om beschermingsmiddelen te gebruiken voor je parasol. Gebruik bijvoorbeeld de textile protector, die speciaal ontwikkeld is voor het beschermen van textielsoorten tegen weersinvloeden, vloeistoffen, olie en vet. Maak je parasoldoek vochtig met water en spray de protector gelijkmatig naar beneden op 15-20 cm afstand van het doek totdat er pareltjes ontstaan. Laat hierna de protector 6-12 uur drogen. Door je parasol goed te onderhouden blijft het doek van je parasol schoon, wordt slijtage beperkt, verkleuring tegengegaan en wordt de levensduur verlengd. Nu je parasol weer stralend schoon is kun je optimaal genieten van je tuin tijdens de warme zomerdagen. Relax op een prachtige loungeset onder je parasol of geniet van een heerlijk diner aan een stijlvolle tuinset in de verkoelende schaduw. 

  Tips en advies parasol schoonmaken

  Shop de beste producten om je parasol in topconditie te houden

  Vers van de pers

  Recente artikelen

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »