Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Rick - Maandag 18 Februari 2024

  Stadstuin inspiratie

  In het bruisende leven van de stad kan een stadse tuin een groene oase zijn, een toevluchtsoord te midden van betonnen jungles. De stadse tuinstijl omarmt de uitdagingen van beperkte ruimte en creëert een harmonieus evenwicht tussen functionaliteit, esthetiek en natuurlijke elementen. We nemen je in deze blog mee in de wereld van een stadse tuinstijl.

  Kenmerken van een stadse tuinstijl

  Een stadstuin is een besloten ruimte, veelal omgeven door muren en schuttingen van omliggende woningen en gebouwen. Een stadstuin wordt vooral gekenmerkt door de beperkte ruimte, waar slim mee om moet worden gegaan. Dit kun je doen aan de hand van de kenmerken van een stadse tuinstijl:

  1. Slim ruimtegebruik: Een stadstuin kenmerkt zich door zijn bescheiden afmetingen, waardoor slim ruimtegebruik essentieel is. Hoogteverschillen worden benut met behulp van trapjes, verhoogde borders en slim geplaatste plantenrekken. Verticale tuinen, waar klimplanten en hangende potten de hoogte in gaan, zijn niet alleen ruimtebesparend maar voegen ook een decoratief element toe.
  2. Gezellige hoekjes: Stadstuinen lenen zich uitstekend voor het creëren van intieme en gezellige hoekjes. Gebruik comfortabele tuinmeubels, sfeervolle verlichting en tuinaccessoires om een plek te creëren waar je kunt ontspannen en genieten van de natuur, ontsnappend aan de stadsdrukte. Of je nu een loungehoek met loungeset wilt creëren, een dining-setting met tuintafel en dining tuinstoelen, of een relax-hoekje met loungestoelen, ons assortiment biedt voor ieder wat wils. 
  3. Groen als hoofdrolspeler: In een stadse tuin is groen de ster van de show. Overweeg diverse plantensoorten in verschillende hoogtes en kleuren om visuele interesse te creëren. Bloeiende planten, siergrassen en kleine bomen dragen bij aan een levendige en uitnodigende sfeer. Denk eraan om de beplanting af te stemmen op de specifieke omstandigheden van de tuin, zoals de hoeveelheid zonlicht en de windrichting.
  4. Tegels met mate: Hoewel bestrating nodig is voor functionele zones zoals zitgedeeltes, is het raadzaam om het gebruik van tegels te beperken. Tegels kunnen warmte vasthouden, wat in stedelijke gebieden met veel bestrating al een uitdaging kan zijn. Kies voor gras, grind of houten vlonders om het groene karakter van de stadstuin te behouden.

  Inspiratie stadstuin kleuren kleurenpalet

  Welke tuinmeubelen heb je nodig?

  Door de beperkte afmetingen van een stadstuin is het verstandig te kiezen voor meubels die niet alleen functioneel zijn, maar ook visueel licht en ruimtelijk ogen. Denk aan inklapbare tafels en stoelen die flexibel kunnen worden opgeborgen, waardoor de ruimte veelzijdig blijft. Of kies voor meubels die meer dan één functie hebben, zoals een loungeset met opbergruimte eronder. Dit helpt om de beschikbare ruimte optimaal te benutten.

  Materialen zoals bamboe, lichtgewicht metaal of weerbestendig rotan voegen een natuurlijke uitstraling toe aan de stadstuin. Comfortabele tuinkussens en sierkussens en stijlvolle stoffering transformeren het buitenleven in een gezellige ontmoetingsplaats. Een compacte bistroset op een strategische plek of een hangstoel die aan een balkon of pergola wordt bevestigd, zijn uitstekende keuzes om de stadstuin een uitnodigende en ontspannen ambiance te geven. Door slim te kiezen voor tuinmeubelen die zowel functioneel als decoratief zijn, maak je van de stadstuin een sfeervolle buitenruimte waar comfort en stijl hand in hand gaan.

  Inspiratie stadstuin tuinmeubelen en producten

  Welke beplanting heb je nodig?

  In deze beperkte omgeving van een stadstuin is diversiteit de sleutel. Verschillende soorten bloeiende planten, siergrassen en struiken voegen niet alleen kleur toe, maar creëren ook een boeiende textuur. Hoogtespelen een cruciale rol, en het slim gebruik van verhoogde plantenbedden en hangende potten maximaliseert de beschikbare ruimte.

  Bladplanten met verschillende tinten groen brengen niet alleen frisheid, maar creëren ook een rustgevende achtergrond. Denk aan het integreren van eetbare planten, zoals kruiden en kleine groenten, om een functioneel en esthetisch aspect toe te voegen aan je stadstuin.

  Eerder noemden we al het gebruik van verticale tuinen, klimplanten en hangende potten. Een stadstuin heeft geen vierkante meters in overvloed, dus slim omgaan met de beschikbare ruimte is essentieel. De hoogte ingaan met groen is een handige manier om visueel interessante elementen te creëren, tegelijkertijd muren en omheiningen te verbloemen én privacy te creëren. 

  Het creëren van jouw stadstuin

  Ga je aan de slag met het ontwerp van jouw eigen stadstuin? Begin met het selecteren van geschikte beplanting en houd hierbij rekening met hoogtes, kleuren en (klimaat)omstandigheden in de tuin. Kies vervolgens comfortabele, lichte en functionele tuinmeubelen, maak gezellige hoekjes en maak de ruimte persoonlijk. Zo heb je in een handomdraai een fijne stadse tuinstijl gecreëerd!

  Inspiratie stadstuin materialen en beplanting

  Andere blogs

  Andere stijlen

  Shop stadse tuinmeubelen

  Vers van de pers

  Recente artikelen

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »