Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Loïs - Vrijdag 4 April 2022

    In de tuin van Ilse

    Een kijkje in... de moderne tuin van Ilse

    Een groene tuin in een moderne stijl; Dat is de tuin van Ilse. Zij geniet samen met haar man André en hond Ted graag van haar tuin met lekker weer. "Naast dat we hier graag relaxen vinden we het ook leuk om de tuin te onderhouden, we vinden het belangrijk dat het er altijd netjes bij staat."

    De juiste verdeling

    De tuin is verdeeld in drie delen; De lounge-hoek, het eet-gedeelte en een chill-plek in de schaduw. "Wanneer het hoogzomer is kan de temperatuur flink oplopen, dan zitten we soms liever in de schaduw met onze voeten omhoog." 

    Wanneer mensen opzoek gaan naar een huis met tuin schrikt een tuin op het noorden vaak af maar voor Ilse is hun noordelijke tuin juist ontzettend fijn. "Onze tuin ligt op het noorden en je zou denken dat je dan veel schaduw hebt, maar door het schuine dak hebben we juist een erg zonnige tuin."

    Opstarten in de buitenlucht

    Wanneer Ilse 's ochtends beneden komt haalt ze meteen Ted uit zijn bench en gooit zij de schuifpui open. "Ik begin mijn dag meestal in de tuin met een kop koffie. Ted kan dan alvast zijn poten strekken voordat we het eerste rondje gaan wandelen. We starten lekker rustig op samen."

    Het meest zit Ilse op haar Dex tuinstoelen. "De stoelen zitten zó lekker, je kunt hier niet anders dan op relaxen. Meestal pak ik mijn tablet erbij en scroll ik over Instagram en Pinterest voor inspiratie voor mijn interieur- en tuin. Dit doe ik graag tussen mijn huishoudelijke taken en werk door om even bij te komen."

    Een combinatie tussen groen en modern

    Ilse en André hebben gekozen voor een strakke betegelde tuin maar vinden groen in de tuin erg belangrijk. "Een aantal jaar geleden hebben we ervoor gekozen de tuin opnieuw te betegelen, dit hebben we grotendeels zelf gedaan. We kozen voor twee kleinere borders in het midden om het groen meer bij te tuin te betrekken. Ook aan de zijkanten hebben we borders gemaakt met hortensia's, mijn lievelings buitenplant."

    Ze kregen de kans om de tuin met een meter uit te breiden naar achteren en dit was een fijne verassing. "De schutting die we maakten is bedekt met kokosmatten waar we hedera-planten tegenaan hebben laten groeien. Zo valt de schutting weg in het groen." Met aan beide kanten nieuwe buren hebben ze ook de zijkanten van de tuin meegetrokken in dezelfde stijl. "De hedera-planten aan de zijkant van de tuin zijn nog klein, maar binnen no-time is de hele schutting bedekt. Ze groeien super snel!"

    Ilse heeft heel bewust gekozen voor een schutting met begroeiing. "Vroeger hadden we een ligusterhaag en veel buxus en bestond de bezigheid vooral uit veel snoeien, tegenwoordig zijn de hagen vervangen door klimop wat makkelijker bij te houden is maar wel zorgt voor het natuurlijke groen."

    Favoriete plek 

    Ilse en André zitten veel samen in de tuin maar nodigen ook graag hun dochter en haar vriend of kennissen en vrienden uit. "We barbecueën geregeld, we halen dan van tevoren lekker verse vis en vlees bij de slager en stokbrood met smeersels. We zorgen dat de tafel goed gevuld is." 

    De tuin van Ilse is geschikt voor het uitnodigen van mensen door de vele hoekjes en verschillende chill-plekken. "Het leuke aan onze tuin is de gezellige uitstraling en dat wij in deze tuin flexibel zijn in het opstellen van de tuinmeubelen." 

    Een duidelijke keuze

    Ilse en André hebben gekozen voor de Dex relax-stoelen en de Lyon + Carlos tuinset. "De keuze voor deze tuinmeubelen is makkelijk: ze zijn stuk voor stuk zeer comfortabel. De stoere eettafel heb ik bewust in groot formaat gekozen omdat ik het fijn vind ruim te kunnen tafelen." 

    Het stel is te spreken over de fijne tuinstoelen. "De zes luxe stoelen zitten geweldig en hebben een comfortabele en gezellige uitstraling waarin je lang kunt natafelen met een wijntje." En ook hun meest recente aankoop valt erg in de smaak. "De Dex-relaxstoelen met voetenbank zijn onze laatste aanwinst en maken de tuin helemaal af. We starten hier de dag en sluiten hem 's avonds met zonsondergang weer af. Met een drankje genieten we in het weekend van onze heerlijke tuin." 

    In dit artikel

    Vers van de pers

    Recente artikelen

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »