Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Rowena - Donderdag 9 Januari 2024

    Industriële tuinstijl

    Of je nu in een loft in de stad woont of een buitenverblijf op het platteland hebt, de industriële tuinstijl biedt een unieke mix van ruwheid en verfijning voor buitenruimtes. Met zijn karakteristieke kenmerken, gedurfd kleurenpalet en zorgvuldig geselecteerde tuinmeubelen, is deze stijl een populaire keuze voor liefhebbers van eigentijds design en urban chic. Laten we dieper ingaan op wat deze stijl zo aantrekkelijk maakt.

    De kenmerken van een industriële tuin

    De industriële tuinstijl combineert ruwe materialen, minimalistisch design, open ruimtes en groene accenten om een moderne en toch natuurlijk ogende buitenruimte te creëren.

    1. Ruwe materialen: De industriële tuinstijl omarmt ruwe, onbewerkte materialen zoals beton, metaal en hout met een verweerde uitstraling. Denk aan betonnen plantenbakken, metalen plantenrekken en houten tuinbanken met een verweerde afwerking.
    2. Minimalistisch design: Eenvoud staat centraal in de industriële tuinstijl. Strakke lijnen en eenvoudige vormen creëren een gestroomlijnde uitstraling die perfect past bij moderne buitenruimtes.
    3. Open ruimte: De industriële tuinstijl wordt vaak geassocieerd met grote, open ruimtes. Dit biedt voldoende gelegenheid om te experimenteren met verschillende elementen en texturen, en creëert een gevoel van ruimte en vrijheid.
    4. Groen accenten: Hoewel de focus ligt op ruwe materialen, worden groene planten vaak gebruikt om een contrast te creëren en een natuurlijk element toe te voegen aan de industriële tuinstijl. Plantenbakken van beton, metaal of gerecycled hout kunnen worden gebruikt om planten te huisvesten en een groen accent toe te voegen aan de ruimte.

    Inspiratie industriële kleuren kleurenpalet

    Palet met industriële kleuren

    Het kleurenpalet van de industriële tuinstijl is gebaseerd op de volgende kleuren:

    1. Grijs: Grijstinten vormen de basis van het kleurenpalet in industriële tuinen. Van donker antraciet tot lichtere tinten, grijs voegt een gevoel van moderniteit en sereniteit toe aan de buitenruimte.
    2. Zwart: Zwart wordt vaak gebruikt voor accenten en contrast in industriële tuinen. Het kan worden toegepast op tuinmeubelen, decoratieve elementen of zelfs plantenbakken om een krachtig visueel statement te maken.
    3. Neutrale tinten: Naast grijs en zwart kunnen neutrale tinten zoals wit, beige en bruin worden gebruikt om evenwicht en warmte toe te voegen aan de ruimte. Deze tinten zorgen voor een rustige en uitnodigende sfeer.
    4. Industriële kleuren: Rijke industriële kleuren zoals diepblauw, roestig rood of verweerd groen kunnen worden toegevoegd als accenten om een levendig contrast te creëren en de industriële esthetiek te versterken.

    Inspiratie industriële tuinmeubelen en producten

    Welke tuinmeubelen heb je nodig?

    1. Metalen meubelen: Tuinmeubelen gemaakt van metaal, zoals stalen stoelen, gietijzeren banken of aluminium tafels, passen perfect bij de industriële esthetiek. Ze zijn duurzaam, weerbestendig en voegen een vleugje stoerheid toe aan de tuin.

    2. Houten elementen: Houten meubelen met een verweerde afwerking voegen warmte en textuur toe aan de ruimte. Denk aan teak houten banken, gerecyclede houten tafels of houten plantenbakken voor een organisch contrast met de ruwe materialen.

    3. Modulaire zitgroepen: Modulaire zitgroepen bieden flexibiliteit en veelzijdigheid, waardoor je de indeling van je buitenruimte gemakkelijk kunt aanpassen aan verschillende gelegenheden. Kies voor modulaire banken of loungesets met strakke lijnen en een minimalistisch design.

    Accessoires en decoratie

    Voeg industriële accenten toe zoals metalen plantenbakken, verweerde spiegels, betonnen beelden of vintage verlichting om de stijl compleet te maken. Gebruik ook kussens en textiel in neutrale kleuren om comfort en gezelligheid toe te voegen aan de buitenruimte. 

    Materialen met de industriële look

    Het gebruik van materialen zoals hout en metaal staan centraal. Deze materialen worden vaak in hun natuurlijke staat gelaten of met minimale afwerking gebruikt om een rauwe uitstraling te behouden.

    Inspiratie industriële tuinmeubelen en materialen

    Andere blogs

    Andere stijlen

     

    Shop industriële tuinmeubelen

    Vers van de pers

    Recente artikelen

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »