Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Marieke - Donderdag 9 April 2023

    Landelijke tuinstijl

    Bij een landelijke tuin denk je al gauw aan de tuin van bijvoorbeeld een boerderij of landhuis. Maar wist je dat je zo'n tuin ook zelf kunt maken van jouw eigen tuin? Hoe groot of klein deze ook is? Het vergt wat werk en geduld, zeker omdat een landelijke tuin moet groeien met de jaren. Laat je vooral inspireren door de natuur. De natuur om je heen is niet strak en netjes maar juist dat maakt het zo mooi. En precies dát kan jij terug laten komen in jouw landelijke tuin. 

    De kenmerken van een landelijke tuin

    Een landelijke tuin omarmt de natuur door gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, steen en riet, romantische beplanting zoals lavendel en rozen, sfeervolle verlichting en rustieke decoraties, waardoor een betoverende en nostalgische sfeer ontstaat die naadloos aansluit bij de omringende natuurlijke omgeving.

    1. Natuurlijke materialen: In een landelijke tuin worden natuurlijke materialen zoals hout, steen en riet veel gebruikt. Deze materialen dragen bij aan de organische uitstraling en zorgen voor een naadloze integratie met de omringende natuur. Het bekende en tijdloze wicker en houten meubelen zullen prachtig staan in de landelijke tuin, maar ook de tuinmeubelen met de bamboe uitstraling en de meubelen van rope (touw).
    2. Romantische beplanting: Bloeiende planten, wilde bloemen en weelderige struiken vormen de kern van een landelijke tuin. Denk aan lavendel, rozen, hortensia's en margrieten. Het creëren van een kleurrijk en geurig landschap is essentieel voor het oproepen van de romantische sfeer van het platteland.
    3. Sfeervolle verlichting: Om de tuin ook 's avonds tot zijn recht te laten komen, wordt er vaak gebruik gemaakt van sfeervolle verlichting. Denk hierbij aan lantaarns, kaarsen en subtiele tuinverlichting die de contouren van paden en planten accentueren.
    4. Rustieke decoraties: Rustieke elementen zoals oude potten, houten bankjes, vogelhuisjes en vintage tuinmeubilair voegen karakter toe aan een landelijke tuin. Deze decoraties dragen bij aan de nostalgische sfeer en benadrukken het landelijke karakter.

    Inspiratie Landelijke kleuren kleurenpalet

    Palet met landelijke kleuren

    Het kleurenpalet dat kenmerkend is voor een landelijke tuin, bestaat uit de volgende kleuren:

    1. Zachte pasteltinten: Pastelkleuren zoals zachtroze, lichtblauw, lavendel en crème worden vaak gebruikt in een landelijke tuin. Deze kleuren zorgen voor een rustgevende en romantische sfeer en passen goed bij de bloeiende planten.
    2. Natuurlijke aardetinten: Aardse kleuren zoals beige, bruin, terracotta en olijfgroen vormen de basis van een landelijke tuinstijl. Deze kleuren weerspiegelen de natuurlijke elementen en harmoniëren prachtig met de omringende vegetatie.
    3. Warme accentkleuren: Om wat levendigheid toe te voegen, kunnen warme accentkleuren zoals bordeauxrood, okergeel en diep oranje worden gebruikt. Deze kleuren creëren een gezellige en uitnodigende sfeer, perfect voor ontspannen buitenleven.

    Welke tuinmeubelen heb je nodig?

    De landelijke tuin kenmerkt zich door verscheidene zitplekken. Zet een leuke tuinbank onder een boom, een leuke bistroset op een rond terras van klinkers en, als je een gazon hebt, zet daar dan een fijne loungeset. Houd de kleuren zo natuurlijk en naturel mogelijk. Zo gaan de meubels op in jouw tuin en dat is precies wat je wil bereiken met een landelijke tuin. 

    Inspiratie Landelijke tuinmeubelen en producten

    Welke beplanting?

    Je kunt jouw landelijke tuin inrichten met verschillende smaken en stijlen maar probeer het landelijke zoveel mogelijk vast te houden door de natuur haar werk te laten doen. Denk daarbij aan rijkbloeiende bomen en struiken, bloemen en borders en hou deze zoveel mogelijk in hun natuurlijke vorm. Leg natuurlijke afscheidingen aan in de vorm van paadjes van boomschors, lage muurtjes of natuurlijke scheidingswanden met doorkijkjes. Met de beplanting van een landelijke tuin kun je jezelf helemaal uitleven. Bomen, borders en potten met planten en bloemen, struiken en gewassen; eigenlijk kan alles in een landelijke tuin!

    Mocht je een moestuin willen aanleggen in jouw landelijke tuin, houd er dan wel rekening mee dat niet alles naast elkaar kan staan en groeien. Net als bij mensen heb je in een moestuin ook te maken met goede en slechte buren. Een landelijke tuin is erg leuk maar vergt wel wat onderhoud. Een landelijke tuin is dan ook echt een tuin voor iemand met groene vingers! Dus ben je een echte tuinliefhebber die het niet erg vindt om af en toe met de handen in de aarde te wroeten én je houd van een levendige natuurlijke tuin vol met medegasten (beestjes)? Dan is de landelijke tuin voor jou gemaakt. Of andersom natuurlijk!

    Allemaal beestjes

    Kijk om je heen en zie hoe jouw tuin een diversiteit van dieren aantrekt die afkomen op de weelderige planten, bloemen en bomen. Denk daarbij aan een mooie vlinderstruik bijvoorbeeld. Zet een vogelbadje neer en kijk hoe blij de vogeltjes hiermee zullen zijn, zeker op warme dagen. Vind je vogels niet spannend genoeg? Hang dan een insectenhotel op. Succes verzekerd! Kortom, met jouw landelijke tuin ben je in een levend schilderij beland. Hoe mooi is dat? Plof neer in een lekkere loungestoel, leg je boek af en toe even weg en geniet van de natuur om je heen in jouw eigen tuin.

    Inspiratie Landelijke tuinmeubelen en beplanting

    Andere blogs

    Andere stijlen

    Shop landelijke tuinmeubelen

    Vers van de pers

    Recente artikelen

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »