Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Rick - Maandag 20 Februari 2024

    Mediterrane tuinstijl

    In de wereld van tuinontwerp is er één stijl die de harten van velen heeft veroverd: de mediterrane stijl. Met zijn warme kleurenpalet, weelderige beplanting en ontspannen sfeer roept deze stijl de schoonheid op van de zonovergoten regio's rond de Middellandse Zee. Of je nu in een landelijk huis op het platteland of in een stadsappartement woont, het integreren van de mediterrane stijl in je tuin kan een vleugje vakantiegevoel toevoegen aan je dagelijks leven.

    Kenmerken van een mediterrane tuin

    In de betoverende wereld van de mediterrane tuinen komen verschillende kenmerken samen om een idyllische buitenruimte te creëren die doordrenkt is met warmte, kleur en ontspanning. We lichten ze hieronder toe.

    1. Comfortabele zithoeken: De mediterrane levensstijl draait om ontspanning en genieten van het buitenleven. Creëer comfortabele zithoeken met gietijzeren of rotan meubelen, voorzien van kleurrijke kussens en zachte stoffen. Deze plekken bieden een uitnodigende ambiance om te genieten van een goed boek, een kopje koffie of een gezellige avond met familie en vrienden.
    2. Een kleurenpalet van de zon: De mediterrane stijl staat bekend om zijn levendige kleurenpalet dat de zonsondergangen aan de Middellandse Zee weerspiegelt. Denk aan warme tinten zoals terracotta, geel, oranje en aardetinten. Deze kleuren brengen niet alleen een gevoel van warmte, maar ze creëren ook een levendige en uitnodigende sfeer. Extra leuk: schilder een muur in een warme kleur om echt het mediterrane gevoel te bereiken. 
    3. Schaduwrijke plekjes: Daarnaast zijn schaduwrijke plekjes essentieel voor het creëren van een comfortabele omgeving tijdens warme dagen. Doe dit bijvoorbeeld door het plaatsen van pergola's begroeid met klimplanten of door middel van een grote parasol boven de zithoek om te ontsnappen aan de warme stralen van de zon.

    Inspiratie mediterrane kleuren kleurenpalet

    Welke tuinmeubelen heb je nodig?

    Of het nu gaat om een knusse zithoek of een eettafel in de buitenlucht, de juiste meubelen voegen een extra dimensie toe aan de betovering van je mediterrane tuin.

    1. Rotan en wicker meubelen: Deze materialen passen perfect in de mediterrane stijl en voegen een vleugje natuurlijke elegantie toe aan je buitenruimte. Rotan tuinstoelen en banken met kleurrijke kussens bieden niet alleen comfort, maar dragen ook bij aan de ontspannen sfeer van de mediterrane levensstijl. Ook een wicker loungeset is een uitstekende keuze voor de mediterrane stijl.
    2. Eettafels: Een essentieel element van de mediterrane levensstijl is buiten eten. Kies voor een robuuste eettafel met comfortabele stoelen, bij voorkeur onder een schaduwrijke pergola. Hier kun je genieten van heerlijke maaltijden terwijl je wordt omringd door de prachtige tuin.
    3. Mediterrane loungesets: Een comfortabele loungeset met dikke tuinkussens en zachte stoffen nodigt je uit tot lange, ontspannen avonden onder de sterrenhemel en biedt een gezellige plek om te genieten met familie en vrienden.
    4. Kleurrijk textiel: Voeg een speels element toe aan je meubelen met kleurrijke kussens en een plaid voor wanneer het ‘s avonds koeler wordt. Kies voor stoffen met mediterrane patronen zoals mozaïek of azulejo, die het gevoel van de Middellandse Zee weerspiegelen.

    Inspiratie mediterrane tuinmeubelen en producten

    Welke beplanting heb je nodig?

    Een van de kenmerken van de mediterrane stijl is het weelderige groen en de overvloedige beplanting. Kies planten die goed gedijen in een warm klimaat, zoals olijfbomen, lavendel, rozemarijn en bougainvillea. Deze planten voegen niet alleen schoonheid toe aan de tuin, maar ze brengen ook heerlijke geuren met zich mee, waardoor je bij elke stap een vleugje aromatherapie ervaart. Om een vleugje koelte toe te voegen aan je zonnige paradijsje, kun je gebruikmaken van waterelementen zoals fonteinen of kleine vijvers. Het geluid van kabbelend water zorgt voor een rustgevende atmosfeer. 

    Het creëren van jouw mediterrane tuin

    De mediterrane stijl in de tuin is een tijdloze keuze die een gevoel van rust en elegantie toevoegt aan elke buitenruimte. Door gebruik te maken van warme kleuren, weelderige beplanting en comfortabele zithoeken, kun je een oase van rust creëren die doet denken aan de prachtige landschappen rond de Middellandse Zee. Dus, waar wacht je nog op? Breng de zon in je tuin en geniet van de charme van de mediterrane levensstijl, recht in je eigen achtertuin.

    Inspiratie mediterrane tuinmeubelen en beplanting

    Andere blogs

    Andere stijlen

    Shop mediterrane tuinmeubelen

    Vers van de pers

    Recente artikelen

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »