Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Sifra - Maandag 27 Maart 2024

    Franse tuinstijl

    Strakke symmetrische hagen, elegante fonteintjes en blauw lavendel: de Franse tuinstijl. Wie wel eens op vakantie gaat naar Frankrijk, zou de Franse landschappen vast ook mee naar huis willen nemen. In deze blog vertellen we je meer over hoe jij je eigen Franse tuin kunt creëren.

    Kenmerken van de Franse tuinstijl

    1. Strakke symmetrie: Symmetrie is onmisbaar in de Franse tuin. Maak gebruik van paadjes en lage hagen in strakke patronen en lijnen. Ook kun je kiezen voor grote grasvelden met heggen er omheen, wat een ruimtelijk effect geeft. Wil je wat meer om naar te kijken? Tussen het patroon van heggen heb je genoeg ruimte om planten en bloemen te laten groeien!
    2. Eindeloos wandelen: Op een zachte zomeravond kun je uren door Franse tuinen lopen en genieten van de geuren, de geluiden en de kleuren. Om dit gevoel in jouw eigen tuin na te bootsen leg je grindpaadjes en stenen trappetjes aan. Zo haal jij die 10.000 stappen wel! Met een bistroset aan het einde van een pad om even uit te rusten, creëer je een ultiem Frans tafereel.
    3. Koel kleurenpalet: In Franse tuinen vind je vaak koele tinten zoals blauw, paars en wit. Wil je meer zachte tinten toevoegen, dan kun je gaan voor crème en roze. Al deze kleuren worden gebruikt om een serene en rustige sfeer te creëren. 

    Inspiratie Franse tuinmeubelen en beplanting

    Welke tuinmeubelen heb je nodig?

    Bij de Franse tuinstijl passen de wat romantischere of klassiekere tuinmeubelen. Een bistroset ziet er natuurlijk romantisch uit, maar een tuinbank met mooi afgewerkte hoeken staat ook erg mooi in een Franse tuin. Materialen zoals hout of metaal stralen een tijdloze charme uit. Ga voor een mooie houten tuintafel met wicker tuinstoelen of kies voor een elegante metalen tuinbank. Een wicker loungeset is essentieel voor een fijne zithoek waar je heerlijk kunt loungen. Of misschien kies je wel voor mooie set loungestoelen met bijpassende voetenbankjes. Ultiem relaxen!

    Welke beplanting heb je nodig?

    Essentieel in een Franse tuin zijn groenblijvende planten: buxus, taxus of Japanse hulst. Favoriet zijn vooral hagen en struiken die mooi te snoeien zijn, zoals in een ronde vorm. Je ziet in een Franse tuin eigenlijk weinig bloeiende planten of bloemen, maar voor kleur kun rozen of lavendel toevoegen. Typisch Frans zijn natuurlijk druivenplanten. In een grotere tuin kun je misschien wel een pergola kwijt, waar je de de ranken langs kunt laten groeien. In de zomer geeft dit gelijk schaduw, en extra leuk: je kunt zelf druivensap maken als de tijd rijp is! Wil je geen dronken vogels in je tuin, dan kun je gaan voor klimplanten zoals jasmijn en blauweregen. Ook leuk voor in een Franse tuin zijn een vijgenboom of een olijfboom. 

    Het creëren van jouw Franse tuin

    Geschoren hagen en symmetrische paden vormen de basis voor je Franse tuin. Je kunt je tuin helemaal af maken door waterelementen toe te voegen, zoals een vijvertje of een fontein. Kies je voor een vijver, dan is dit in het midden van jouw tuin gelijk een goede basis voor symmetrie eromheen. Elegante tuinmeubelen er in, en je Franse vakantietuin is af!

    Andere blogs

    Andere stijlen

    Shop meubelen voor jouw Franse tuin

    Vers van de pers

    Recente artikelen

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »