Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Platinum

  Een Platinum parasol is Dutch design Bedacht en ontwikkeld door een team van Nederlandse ontwerpers. Dat zijn de parasols van Platinum. Wat voorop staat, tijdens het ontwerpen? Twee dingen: bedieningsgemak en functionaliteit. Platinum vindt dat een parasol optimale bescherming moet bieden tegen de zon. En tegelijk moet-ie eenvoudig op te zetten zi Toon meer

  Merken
  Soorten
  Vorm
  Kleur
  Afmeting
  Serie
  Parasoldoek
  Met parasolvoet
  Kleur parasolvoet
  Stofklasse
  Gewicht
  Prijs
  -
  88 Producten

  Een Platinum parasol is Dutch design

  Bedacht en ontwikkeld door een team van Nederlandse ontwerpers. Dat zijn de parasols van Platinum. Wat voorop staat, tijdens het ontwerpen? Twee dingen: bedieningsgemak en functionaliteit. Platinum vindt dat een parasol optimale bescherming moet bieden tegen de zon. En tegelijk moet-ie eenvoudig op te zetten zijn. Een uitdaging – want zijn parasols niet altijd lastig qua bediening? Het ontwerpteam kwam met een oplossing: een dubbel kantelmechanisme. Deze zweefparasols draai je traploos in elke positie. En kantel je, zonder de parasol te verplaatsen. Je herkent ze aan de toevoeging van ‘T2’ in de productnaam.

  Met het ontwerp van de parasol zit het dus goed. Maar ook met de materialen. Want voordat Platinum een parasol op de markt brengt, wordt deze altijd eerst aan rigoureuze tests onderworpen. Zo weet je zeker dat jouw gloednieuwe parasol zijn mannetje staat in lastige weersomstandigheden. 

  Het parasoldoek: 4 stofklassen

  Het doek van de Platinum parasol kan verschillen in kwaliteit. Er zijn vier stofklassen. Hoe hoger de stofklasse, hoe beter de lichtechtheid en zonbescherming. 

  • Lichtechtheid gaat over de verkleuring van de stof. Want dat stof verkleurt wanneer je het, dag in dag uit, in de zon zet – dat is een feit. Maar hoe snel en hoeveel, dat hangt af van de kwaliteit van de stof. Een parasol met stofklasse 2 zal na 80 tot 160 dagen iets verkleuren, een parasol uit stofklasse 4 zal pas na 365 dagen iets verkleuren.
  • De mate van zonbescherming verschilt ook per stofklasse. Stofklasse 1 beschikt over Ultraviolet Protection Factor (UPF) 30+, stofklasse 2 en 3 over UPF 35+ en stofklasse 4 over UPF 50+.

  Wanneer je je parasol niet gebruikt, adviseren wij en Platinum om een bijpassende parasolhoes van AeroCover te gebruiken. Zo verleng je de levensduur van het parasoldoek.

  Een hoogwaardige Platinum parasolvoet

  Wanneer je een parasol hebt gekozen, is het ook belangrijk om de juiste parasolvoet te bestellen. Om het je makkelijk te maken, vind je bij Tuinmeubelwereld ook sets met een Platinum parasol en bijbehorende Platinum parasolvoet: zweefparasols met voet. De parasolvoeten zijn ook los te bestellen. 

  Net als hun parasols, zijn de parasolvoeten van Platinum van hoge kwaliteit. Denk aan roestvrijstalen buizen met waterafvoer. Denk aan natuursteen. En denk aan zwenkwielen, zodat je je parasol kunt verplaatsen – zonder meteen een zware work-out te moeten doen. 

  Verlichting in je zweefparasol

  Is het een Platinum Challenger parasol geworden voor jouw tuin? Wanneer de zon ondergaat, kun je ‘m gewoon uitgeklapt laten. Want Platinum heeft LED-verlichting ontwikkeld voor dit type parasol. Kies de lichtsterkte en lichtkleur en geef zo nog meer sfeer aan lange zomeravonden.

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »