Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Denise - Vrijdag 18 Februari 2023

  Wanneer moet ik mijn tuinmeubelen afdekken met een beschermhoes?

  Het blijft vaak een lastige vraag, is het nodig om mijn tuinmeubels op te bergen of af te schermen in de koudere periode van het jaar? In deze blog geven we uitgebreid antwoord op deze vraag en vertellen we hoe je dit het best kunt aanpakken.  

  Wanneer afdekken?

  Niet iedereen heeft de mogelijkheid om hun tuinmeubelen binnen op te bergen na het zomerseizoen. Deze meubels blijven dus buiten staan en zo zal de herfst zich aankondigen. Je kunt je vast voorstellen met het weer in Nederland, jouw tuinmeubelen heel wat te verduren krijgen. Wind, kou, ijzel, vorst, sneeuw, regen met af en toe een zonnestraal is voor ieder materiaal hard te verwerken. 

  Om dit te voorkomen raden wij dus aan om je tuinmeubelen na de zomer af te dekken.

  Waarom een beschermhoes gebruiken?

  Veel tuinmeubelen uit ons assortiment zijn volledig weerbestendig, maar uiteindelijk heeft het winterse weer invloed op de levensduur van jouw tuinmeubelen. Wanneer je wilt dat jouw tuinmeubelen een zo lang mogelijke levensduur hebben en in perfecte staat blijven, adviseren wij aan ze te beschermen met een van onze beschermhoezen in deze periode van het jaar. 

  Voordelen van een goede beschermhoes voor je tuinmeubelen

  Naast dat een beschermhoes in de koudere periode zorgt dat de levensduur van jouw tuinmeubelen wordt verlengd, heeft het nog veel meer voordelen. Veel mensen dekken de tuinmeubels af met een eigen zeil dat ze nog in hun schuur hebben liggen, toch kan dit ervoor zorgen dat bijvoorbeeld de tuinmeubelen gaan schimmelen of verkleuren omdat deze niet volledig aansluiten of waterdicht zijn. Wij vertellen je hier de belangrijkste voordelen die een goede beschermhoes met zich meebrengt.

  • De hoezen zijn gemaakt van een waterdichte stof. Door het materiaal ripstop polyester waar deze beschermhoezen van gemaakt zijn, zijn de hoezen extra stevig en licht in gewicht.
  • Een goede beschermhoes ademend zodat er geen schimmel op de tuinmeubelen ontstaat. Onder de waterdichte stof zit een laag membraan die ervoor zorgt dat alle waterdamp die in de beschermhoes ontstaat, ontsnapt. Condens kan namelijk zorgen voor schimmel op tuinmeubelen.
  • Aan de beschermhoezen zitten aanspankoorden. Hiermee kan je de hoes goed laten aansluiten rondom het tuinmeubel heen. Dit zorgt ervoor dat de hoezen niet loskomen wanneer het hard waait. 

  Waar moet je op letten bij het gebruiken van een beschermhoes?

  Voor je jouw tuinmeubelen gaat opbergen voor de herfst- en winterperiode is het van belang om rekening te houden met een aantal dingen. Wij adviseren om je tuinmeubels voor het opbergen goed schoon te maken met de juiste onderhoudsproducten, zo gaan ze zonder vuil de hoes in en komen ze er in het voorjaar in perfecte staat onder vandaan zodat je er meteen optimaal van kunt genieten. Ook is het verstandig om het tuinmeubilair zo goed mogelijk te laten drogen voor ze in de beschermhoes gaan. Dit zorgt ervoor dat er niet direct waterdamp in de beschermhoes ontstaat.

  Hoe kies ik de juiste maat beschermhoes?

  Naast alle bovengenoemde aspecten is er nog een laatste tip die we je mee willen geven wanneer je een beschermhoes wilt bestellen. Zorg voor optimale bescherming door een juiste formaat hoes aan te schaffen. Meet je tuinmeubel op die je wilt beschermen wanneer alles zo dicht mogelijk bij elkaar geschoven is. Dan kies je hierna de beschermhoes die net iets breder is dan deze afmetingen. Van de hoogte van het meubilair haal je 5 centimeter af zodat de hoes niet op de grond hangt. 

  Gebruik een hoessteunset

  De stof van de beschermhoezen is waterdicht, maar de naden zijn spatwaterbestendig. De naden aan de bovenzijde van de tuinmeubelhoezen zijn afgedicht met waterdichte tape om doorsijpelen tegen te gaan. De naden kunnen echter nooit 100% waterdicht gemaakt worden. Zorg er daarom voor dat je voldoende ventilatie creëert zodat de hoes kan ademen. Leg de hoes nooit plat op een tafelblad. Zorg voor afstand tussen de hoes en het blad door er een AeroCover hoessteunset onder te zetten. Creëer op dezelfde wijze ook altijd een hoogste punt zodat water van de hoes af kan glijden en er geen waterzakken kunnen ontstaan. Dit zorgt ervoor dat het water van het hoogste punt weg kan en niet op/onder de hoes blijft.

  Ben je opzoek naar een beschermhoes voor je tuinmeubels? Wij bieden een ruim assortiment aan beschermhoezen. Zo hebben we beschermhoezen voor loungesets, tuinsets en tuintafelsTwijfel je over de juiste beschermhoes bestellen of heb je andere vragen? Neem dan contact op met de klantenservice. Zij helpen je graag met het vinden van de juiste beschermhoes en het beantwoorden van al je vragen!

  Shop beschermhoezen

  Vers van de pers

  Recente artikelen

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »