Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Rick - Maandag 20 Juni 2023

    Tips voor het onderhouden van jouw tuinmeubelen

    Je tuinmeubelen, zoals loungesets, tuinsets, tuinbanken, tuintafels of een tuinstoel, zijn niet alleen functioneel, maar ook een belangrijk onderdeel van je buitenruimte. Om ervoor te zorgen dat ze er altijd op hun best uitzien en hun levensduur maximaliseren, is regelmatig onderhoud van essentieel belang. In deze blog gaan we in op verschillende materialen die vaak worden gebruikt voor deze meubelstukken, zoals Polywood, Polystone, Wicker, Aluminium, Hardhout, Teakhout en Touw. We zullen tips en richtlijnen delen over hoe je elk materiaal het beste kunt onderhouden, zodat je tuinmeubelen er jarenlang prachtig uitzien.

    Onderhoud van verschillende materialen

    Wanneer je op zoek bent naar tuinmeubelen, kom je een breed scala aan materialen tegen. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen, stijl en onderhoudsvereisten. Laten we eens wat dieper ingaan op enkele van de meest populaire materialen die vaak worden gebruikt voor tuinmeubelen

    Polywood

    Polywood is een duurzaam en weerbestendig materiaal dat vaak wordt gebruikt voor tuinmeubelen. Het onderhoud van Polywood is vrij eenvoudig. Veeg regelmatig het oppervlak af met een zachte borstel of doek om stof en vuil te verwijderen. Voor hardnekkiger vuil kun je een mild reinigingsmiddel gebruiken met warm water en een zachte borstel. Vermijd agressieve chemicaliën of schurende reinigingsmiddelen, omdat deze het oppervlak kunnen beschadigen.

    Wicker

    Wicker tuinmeubelen, zoals wicker tuinstoelen, zijn geweven van natuurlijke of synthetische materialen zoals riet, rotan of kunststof. Om wicker loungesets te onderhouden, verwijder je eerst los vuil met een zachte borstel of stofzuiger met een zachte borstelopzetstuk. Gebruik vervolgens een mild sopje van water en een mild reinigingsmiddel om het oppervlak schoon te maken. Spoel grondig af met water en laat de meubelen volledig drogen voordat je ze opbergt of gebruikt. Voor langdurige bescherming van je wicker tuinmeubelen, kun je de speciale Furniture Cleaner en -Protector gebruiken.

    Aluminium

    Aluminium tuinmeubelen, zoals loungesets en tuinsets, zijn lichtgewicht, roestvrij en gemakkelijk te onderhouden. Om aluminium meubelen schoon te maken, gebruik je een mild reinigingsmiddel vermengd met warm water en een zachte doek of spons. Vermijd schurende materialen die krassen kunnen veroorzaken. Als er oxidatieplekken verschijnen, kun je een aluminium reiniger gebruiken om ze te verwijderen. Een belangrijke tip is dat de SUNS Veranda Cleaner zeer effectief is voor het reinigen van aluminium oppervlakken.

    Hardhout en Teakhout

    Hardhout en teakhout zijn populaire keuzes voor duurzame en stijlvolle tuinmeubelen. Om houten meubelen te onderhouden, veeg je regelmatig stof en vuil weg met een zachte doek. Voor grondiger reiniging kun je een houtreiniger gebruiken, zoals de SUNS Wood Cleaner. Breng de reiniger aan met een zachte borstel en spoel het hout grondig af met water. Om het hout te beschermen tegen weersinvloeden, kun je een houtbeschermer, zoals de SUNS Wood Protector, gebruiken. Voor teakhout hebben we een speciale teak-reiniger en teak-olie van Hermadix die uiterst geschikt is voor het onderhouden van teakhout. Breng dit aan volgens de instructies van de fabrikant voor optimale bescherming en langdurige schoonheid. 

    Touw

    Tuinmeubelen met touwaccenten vereisen ook speciale zorg. Regelmatig stofzuigen met een zachte borstelopzetstuk is de eerste stap om vuil en stof te verwijderen. Vlekken kunnen worden gereinigd met een mild sopje van water en een mild reinigingsmiddel. Gebruik een zachte borstel om voorzichtig te schrobben. Spoel grondig af en laat de meubelen volledig drogen voordat je ze gebruikt. Voor extra bescherming en het behoud van de kleur en kwaliteit van het touw, kun je de SUNS Furniture protector gebruiken.

    Lees meer

    Wil je graag meer gedetailleerde informatie over het onderhoud van tuinmeubelen die ingaat op alle materialen. We hebben een speciale onderhoudspagina waar je diepgaande richtlijnen en tips kunt vinden voor elk van deze materialen. Op deze pagina kun je meer te weten komen over de beste manieren om je tuinmeubelen schoon te maken, beschermen en onderhouden, zodat ze er prachtig blijven uitzien en lang meegaan. Bezoek onze onderhoudspagina om je kennis te vergroten en je tuinmeubelen de zorg te geven die ze verdienen.

    Beschermhoezen van Aerocover

    Om je tuinmeubelen te beschermen wanneer ze niet in gebruik zijn, kunnen beschermhoezen van Aerocover een uitstekende oplossing zijn. Aerocover biedt hoogwaardige hoezen die speciaal zijn ontworpen voor tuinmeubelen en bescherming bieden tegen regen, zon, stof en andere weersinvloeden. Deze hoezen zijn gemaakt van duurzame materialen en zijn eenvoudig te gebruiken. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen om aan de behoeften van verschillende tuinmeubelen te voldoen. Door je tuinmeubelen te bedekken met beschermhoezen, verleng je hun levensduur en blijven ze er langer mooi uitzien. Let op dat je geen beschermhoezen gebruikt bij teakhouten tuinmeubelen. 

    SUNS beschermmiddelen

    SUNS biedt een assortiment hoogwaardige beschermmiddelen die speciaal zijn ontworpen voor verschillende materialen. De SUNS Wood Cleaner is ideaal voor het reinigen van houten meubelen en verwijdert vuil en vlekken effectief. De SUNS Wood Protector beschermt het hout tegen UV-straling, vocht en andere schadelijke invloeden. Voor het reinigen van andere materialen, zoals aluminium en textiel, biedt SUNS de Furniture Cleaner en Textile Cleaner. Deze reinigingsmiddelen verwijderen vuil en vlekken zonder de materialen te beschadigen. Daarnaast biedt SUNS ook Furniture Protector en Textile Protector, die een beschermende laag aanbrengen en de levensduur van je tuinmeubelen verlengen. Vergeet niet dat de SUNS Veranda Cleaner bijzonder effectief is voor het reinigen van glasplaten op tafels en aluminium oppervlakken.

    Conclusie

    Door regelmatig onderhoud en zorgvuldige reiniging kunnen je tuinmeubelen er jarenlang prachtig uitzien. Elk materiaal vereist specifieke aandacht en de juiste onderhoudsproducten. Of het nu gaat om Polywood, Polystone, Wicker, Aluminium, Hardhout, Teakhout of Touw, volg de bovenstaande richtlijnen om je tuinmeubelen in optimale conditie te houden. Vergeet niet om Aerocover beschermhoezen te gebruiken om je meubelen te beschermen wanneer ze niet worden gebruikt. En maak gebruik van de hoogwaardige SUNS beschermmiddelen om je meubelen schoon te maken en te beschermen.

    Shop onze beschermingsmiddelen en beschermhoezen

    Vers van de pers

    Recente artikelen

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »