Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Lisa - Maandag 20 Januari 2022

    Parasol kopen? Zo kies je de juiste

    Het voorjaar staat weer voor de deur en hopelijk betekent dit ook weer meer zonuren. Genieten in de zon is natuurlijk heerlijk, maar soms kan het ook juist fijn zijn om uit de zon te zitten in je tuin, bijvoorbeeld tijdens het eten of wanneer het even te warm wordt. Een parasol is hier de perfecte oplossing voor! Met een parasol kun je zelf bepalen of je in de zon wilt zitten of niet. Maar hoe kies je voor de juiste soort parasol? Parasols zijn er in  verschillende vormen, materialen en maten. Wij vertellen hier alle verschillende soorten parasols en welke soort parasol jij het best kunt kiezen.

    Stokparasols

    De stokparasol, ook wel staande parasol is de meest voorkomende parasol en je hebt deze vast wel eens gezien. Het is een over het algemeen goedkope optie en zijn er in verschillende materialen. Iedere parasol heeft een katrol of zwengel zodat de parasol gemakkelijk te openen en sluiten is. Waar je wel rekening mee moet houden is dat wanneer je de parasol als schaduw over je tafel wil gebruiken, je moet gaan voor een tafel waar een gat/opening in zit. 

    Parasols kopen

    Zweefparasol

    Wanneer je de parasol dus wilt gebruiken om schaduw te creëren over je tafel of loungeset, kun je het beste kiezen voor een zweefparasol. Doordat er geen mast van de parasol in de weg staat kun je de parasol zelf plaatsen waar je wilt en het zonnescherm zelf op de goede plek waar schaduw moet komen plaatsen. Bij sommige modellen kun je zelfs het zonnescherm 360 graden draaien zonder dat je de parasolmast zal moeten verplaatsen. 

    Onze zweefparasols zijn van het merk Platinum. Platinum biedt parasols in stofklassen 1 t/m 4. Deze klassen geven aan hoe snel de stof van de parasol verkleurd wanneer hij permanent wordt blootgesteld aan de zon. Hoe hoger de klasse, hoe langer het zal duren. Bij stofklasse 4 wordt een premium stof gebruikt. In ons assortiment vind je de stofklassen 2 t/m 4. In het kort leggen wij hier de verschillen uit en hoe je ze kunt herkennen in onze webshop.

    • Stofklasse 2: 100% polyester, 220 gram / m2, lichtechtheid 5-6, UPF 35+, water- en vuilafstotend.
    • Stofklasse 3: 100% polyester, 300 gram / m2, lichtechtheid 5-6, UPF 35+, PU gecoat, water- en vuilafstotend.
    • Stofklasse 4 premium: 100% spuncrylic, 240 grams/m2, tot in de kern gekleurde vezel, lichtechtheid 7, UPF 50+, water- en vuilafstotend. Optimale bescherming tegen UV stralen. Deze stofklasse heeft unieke kleuren die de andere klassen niet hebben. 

    Parasol kopen?

    Parasolvoeten

    Een parasolvoet helpt je om jouw parasol stevig neer te zetten op de gewenste plek. Er zijn verschillende soorten parasolvoeten, de ene heeft namelijk wieltjes zodat je de parasol gemakkelijk kunt verplaatsen, terwijl de ander juist van zwaar beton is zodat de parasol op zijn plek blijft staan. Ook zijn er ingraaf parasolvoeten die je zoals het woord het al zegt, kunt ingraven. Zo kan de mast in de opening van de ingraafvoet plaatsen.

    Wat wij wel aanraden is om de parasol te beschermen wanneer hij niet wordt gebruikt met een parasolhoes. Bij sommige parasols wordt deze meegeleverd, maar bij de meeste niet. Via onze webshop kun je deze gemakkelijk bij je parasol bestellen. 

       

    Vers van de pers

    Recente artikelen

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »