Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Rosalie - Vrijdag 27 Mei 2024

    Welke kleur parasol kiezen?

    Het kiezen van de juiste parasol voor je tuin of terras gaat verder dan alleen de stijl en grootte. De kleur en stofklasse van de parasol spelen een belangrijke rol in zowel de bescherming tegen de zon als de algehele sfeer van je tuin. Een goed gekozen parasolkleur en stofklasse zorgt niet alleen voor een fijne schaduwplek, maar kan ook de sfeer van je tuin verbeteren. In deze blog helpen we je bij het kiezen van de ideale kleur en stofklasse voor je nieuwe parasol. Heb jij moeite met het uitkiezen van de perfecte parasol voor in je tuin? Lees dan verder om te ontdekken welke parasol het beste bij jouw tuin past.

    Stofklasse maakt het verschil

    Bij het zoeken naar de ideale parasol speelt het kiezen van de stofklasse een grote rol. Onze zweefparasols zijn beschikbaar in verschillende stoffen, namelijk stofklasse 3 en 4. Dit houdt in dat ze gemaakt zijn van hoogwaardige materialen die uitstekende bescherming en duurzaamheid bieden. Zweefparasols in stofklasse 4 zijn gemaakt van 240 gr. spuncrylic doek en deze stof biedt talloze voordelen. Zo zijn de vezels van deze stof tot de kern gekleurd, wat betekent dat de parasol een uitstekende kleurechtheid biedt. Dat houdt in dat de kleur van het doek lang mooi blijft, bij deze stofklasse is de eerst mogelijke merkbare kleurverandering pas na 350 dagen te zien. De stof heeft een mix van meerdere kleuren garens, wat een luxe uitstraling creëert. Ben je op zoek naar een parasol met optimale zonbescherming? Dan is deze stofklasse ideaal voor jou. Deze stof beschermt namelijk tot wel 98% tegen schadelijke UV-stralen en daarmee biedt deze stof de hoogst mogelijke bescherming. Daarnaast is de stof voorzien van een DWR-coating, waardoor de parasol waterafstotend en vuilbestendig is. Klinken deze kenmerken perfect voor jou? Overweeg dan bijvoorbeeld een Platinum Challenger zweefparasol die gemaakt is van het materiaal spuncrylic.

    Inspiratie parasolkleur kiezen

    De zweefparasols in stofklasse 3 zijn gemaakt van 300 gr. polyester doek en bieden ook vele voordelen. Zo is de kleurechtheid van deze stof zeer goed en kun je dus lang genieten van de kleur van je parasol. Bij stofklasse 3 is de eerst mogelijke merkbare kleurverandering pas te zien na 160 dagen. De stof heeft ook een mix van meerdere kleuren garens die zorgen voor een chique uitstraling. Verder biedt deze parasol tot 96% bescherming tegen schadelijke UV-stralen van de zon. Ook deze stof is voorzien van een PU en DWR-coating, wat zorgt voor extra waterafstotendheid en vuilbestendigheid.  

    Onze stokparasols zijn voorzien van stofklasse 2. Dit is een betrouwbare keuze voor een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Stokparasols in stofklasse 2 zijn gemaakt van 160 gr. polyester doek en deze stof biedt verschillende voordelen. Ook deze stof heeft een zeer goede kleurechtheid en de eerste mogelijke merkbare kleurverandering treedt pas op na 160 dagen. Deze parasol biedt tot 96% bescherming tegen schadelijke UV-stralen. Verder is ook deze stof voorzien van een DWR-coating voor waterafstotendheid en vuilbestendigheid van de parasol. 

    Inspiratie parasolkleur kiezen

    Welke kleur parasol kies ik dan?

    Het kiezen van een kleur voor je parasol kan een grote invloed hebben op de sfeer en stijl van je tuin of terras. Bij het kiezen van de juiste kleur parasol is het belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke voorkeur en de stijl van jouw tuin. Daarnaast is het ook handig om een kleur te kiezen die past bij de rest van je tuinmeubelen om een goede samenhang te creëren. Neutrale kleuren zoals zwart, grijs en taupe zijn tijdloos en passen goed bij vrijwel elke tuinstijl. Ze zorgen voor een elegante en rustige uitstraling die gemakkelijk te combineren is met verschillende tuinstijlen en kleurenpaletten. Ga bijvoorbeeld voor een prachtige taupe parasol of een grijze parasol. Ga je voor een levendige en energieke sfeer in je tuin? Dan kun je kiezen voor een wat fellere kleur zoals rood of groen. Deze kleuren kunnen een vrolijke touch aan je tuin geven. Wil je je parasol extra beschermen tegen mogelijke verkleuring en de levensduur verlengen? Dan kun je ervoor kiezen om ook een parasolhoes aan te schaffen voor optimale bescherming van je parasol. 

    Inspiratie parasolkleur

    Kies de ideale parasol kleur voor jouw tuin 

    Bij het kiezen van de juiste parasolkleur zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Een van de belangrijkste aspecten is het kiezen van een stofklasse, die is namelijk bepalend voor de duurzaamheid en de bescherming die de parasol biedt. Daarnaast speelt bij het kiezen van een kleur voor je parasol je persoonlijke voorkeur de grootste rol. Daarnaast is het ook slim om ervoor te zorgen dat de kleur van je parasol een goede match is met de kleuren van je tuin en andere tuinmeubelen. Of je nu gaat voor maximale bescherming, comfort of stijl, bij Tuinmeubelwereld.nl vind je de perfecte parasol voor bij jou in de tuin.

    Shop nu de mooiste kleuren parasols

    Vers van de pers

    Recente artikelen

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »