Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Rosalie - Dinsdag 24 Mei 2024

    Kleine tuin inrichten

    Een tuin hoeft niet groot te zijn om te kunnen genieten, dit kan natuurlijk ook wanneer je beperkter de ruimte hebt. Het inrichten van een kleine tuin kan een leuke, maar soms ook lastige uitdaging zijn. Met de juiste aanpak kun je een kleine buitenruimte omtoveren tot een gezellige, functionele en aantrekkelijke buitenplek. In deze blog lees je 5 ideeën om je op weg te helpen bij het sfeervol inrichten van je kleine tuin.

    1. Tuinmeubelen voor een kleine tuin

    Voordat je begint met inrichten is het handig om te bepalen waar je tuin het meest voor gaat gebruiken. Wil je graag heerlijk kunnen relaxen in de zon? Of organiseer je vaak een diner in de tuin? Dit soort vragen helpen bij het kiezen van de juiste tuinmeubelen. 

    Kleine loungesets

    Wil je heerlijk tot rust kunnen komen in je tuin zonder te veel ruimte in te nemen? Ga dan voor een kleine loungeset. Ga bijvoorbeeld voor een balkon loungeset, zo creëer je een gezellige zithoek zonder te veel ruimte in te nemen. Verder zijn ook stoel-bank loungesets erg praktisch wanneer je een kleinere buitenruimte hebt. Doordat de loungeset bestaat uit meerdere onderdelen, kun je deze makkelijk verplaatsen en zo je tuin slim inrichten. 

    Stapelbare stoelen

    Wil je heerlijk kunnen dineren met vrienden of familie in je tuin? Dan zijn stapelbare tuinstoelen in combinatie met een mooie tuintafel een uitstekende keuze. Je kunt de stoelen namelijk makkelijk opstapelen en opbergen wanneer je ze niet gebruikt, waardoor je meer ruimte hebt om te bewegen in je tuin. Daarnaast zien de stoelen er stijlvol uit en zitten ze heerlijk. 

    Zweefparasols

    Ook in een kleine tuin is schaduw op warme, zonnige zomerdagen erg belangrijk. Voor in een kleine tuin is een zweefparasol een handige en stijlvolle keuze. Je bespaart namelijk ruimte doordat de parasol aan de zijkant van de paal hangt in plaats van in het midden. Daarnaast kun je de parasol gemakkelijk draaien en kantelen, zonder de parasolvoet te hoeven verplaatsen. 

    2. Gebruik een licht kleurenpalet

    Het gebruik van een licht kleurenpalet kan helpen om een kleine tuin groter te laten lijken. Lichte tinten zoals wit, beige, lichtgrijs en pastelkleuren reflecteren meer licht en creëren een gevoel van ruimte. Combineer lichte kleuren met natuurlijke houttinten voor een frisse, gezellige uitstraling. Ga bijvoorbeeld voor een mooie houten tuintafel met lichte tuinstoelen. Of ga voor een prachtige witte loungeset of taupe loungeset. Je kan natuurlijk ook nog kleuraccenten toevoegen met bloemen of decoratieve tuinkussens.

    3. Verticaal tuinieren

    Houd je van een groene sfeer in je tuin, maar heb je beperkt de ruimte? Verticaal tuinieren is een goede manier om de beschikbare ruimte optimaal te benutten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een klimop, hangende plantenbakken of rekken waarop je planten kunt plaatsten. Je zou ook kunnen gaan voor een verticale moestuin of kruidentuin. Wat dacht je van een wand waar je je eigen groenten, fruit of kruiden kan kweken? Zo ziet je tuin er niet alleen prachtig uit, maar wordt je tuin ook functioneel.

    4. Verschillende niveaus

    Om meer diepte te creëren is het slim om verschillende niveaus in je tuin te hebben. Denk bijvoorbeeld aan een verhoogd terras of maak een niveau lager met een trapje in je tuin. Zo kun je je tuin uit verschillende delen laten bestaan, door je zitgedeelte te scheiden van je plantengedeelte. Zo lijkt je tuin optisch groter en ziet het er sfeervol uit.

    5. Maak gebruik van spiegel en licht

    Een andere tip om je tuin optisch groter te laten lijken is om een spiegel tuin op te hangen in je tuin. Plaats een grote spiegel, bijvoorbeeld tegen een muur of schutting en door de weerspiegeling creëer je een ruimtelijk effect. Dit geeft de indruk van een grotere tuin. Ook goede verlichting in je tuin is erg belangrijk. Ga bijvoorbeeld voor mooie verlichting langs een pad of kies voor trapverlichting. Ook gezellige sfeerverlichting, zoals lantaarns en string lights zorgen voor een gezellige sfeer. Verlichting kan ook worden gebruikt om bepaalde delen van je tuin naar voren te brengen en een gevoel van diepte toe te voegen.

    Maak van je kleine tuin een heerlijke plek

    Door te kiezen voor de juiste tuinmeubelen, een licht kleurenpalet en te spelen met verschillende niveaus, kun je de beschikbare ruimte van je tuin optimaal benutten. Ook kun je verticaal tuinieren om groen toe te voegen zonder te veel ruimte te verliezen. Het ophangen van een spiegel en het zorgen voor de juiste verlichting helpen bij het afmaken van je tuin. Met deze tips transformeer je jouw kleine tuin tot een plek waar je heerlijk kunt ontspannen en genieten van de buitenlucht. 

    Shop de mooiste tuinmeubelen voor je kleine tuin

    Vers van de pers

    Recente artikelen

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »