Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Sifra - Donderdag 27 Januari 2023

    De perfecte tuinmeubelen voor jouw voortuin

    De voortuin is vaak het visitekaartje voor je huis en geeft mensen die bij jouw voordeur aankomen de eerste indruk. Deze kleine ruimte mag daarom ook wel sprekend en uitnodigend zijn, als een warm welkom! Heb jij inspiratie nodig voor jouw voortuin? Ontdek in deze blog hoe jij dat het beste kunt doen.

    Product inspiratie 

    Mooie bestrating en beplanting zijn belangrijk in een voortuin, maar ook tuinmeubelen en accessoires kunnen veel doen met de look van deze kleine buitenruimte. Tuinmeubelwereld.nl heeft veel verschillende tuinmeubelen om jouw voortuin extra leuk en gezellig te maken. Denk bijvoorbeeld aan een tuinbankje of een tete-a-tete die vaak in een voortuin neergezet worden. Of wat dacht je van een klassiek bistrosetje? Fijne kussens erop en je voortuin is de perfecte plek om samen koffie of thee te drinken. Voor ultiem genieten ga je voor een set loungestoelen: heerlijk vertoeven in de de ochtend-, middag- of avondzon. 

    Tuinbank ideeën

    We lichten een aantal soorten tuinbanken voor je uit. Een populaire tuinbank is de parkbank, van hout of metaal. Houd je van koffieleuten? Dan tippen we je een handige tuinbank met ingebouwd koffietafeltje. Voor het ultieme comfort ga je voor een heerlijke loungebank met dikke kussens. In ons assortiment vind je ook kleine maatjes die perfect in de voortuin passen. Ga je liever voor een strak meubel? Dan is een dining tuinbank praktisch en mooi: je kunt hem aan tafel gebruiken, maar ook los in een ondiepe voortuin zetten. Tip: zet je tuinmeubelen vast met bijvoorbeeld een ketting aan de muur. Dit voorkomt dat jouw tuinbank ineens bij iemand anders in de tuin staat.

    Groen in je voortuin

    Doordat de meeste voortuinen minder groot zijn dan de achtertuinen moet je verstandig met deze ruimte omgaan, maar zelfs de kleinste voortuin is leuk in te richten. In een achtertuin kun je met grote planten, bomen en meubelen aan de slag, maar in de voortuin kun je uitpakken met borders met fleurige bloemen en groene beplanting, mooie lagere hekken en zelfs kleine bomen. Je kunt ook gaan voor losse plantenbakken die je van tijd tot tijd kunt afwisselen met andere planten. Zet deze naast de tuinmeubels of op een bijzettafeltje of kies voor hangende bloempotten aan de muur. Met groen (en kleur) zorg je voor een vleugje natuurlijke frisheid en maak je je voortuin aantrekkelijk!

    Tip van een tuinexpert

    De keus van bloemen en planten in de voortuin hangt voornamelijk af van de ligging van de voortuin.
    Zo kun je met een ligging op het zuiden vooral kiezen voor mediterrane kruiden en bloemen zoals: lavendel, wilde marjolein, tijm, rode zonnehoed, siergrassen en verschillende hortensia soorten. Wat ook erg tof is voor de voortuin zijn kleine boomsoorten zoals de sierappel, Japanse esdoorn en de vuurdoorn. Deze passen perfect in de kleinste voortuin.

    Shop meubelen voor jouw voortuin

    Vers van de pers

    Recente artikelen

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »