Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Marieke - Donderdag 22 April 2023

  Landelijke tuinstijl

  Met deze blog kun je je laten inspireren voor een van de mooiste, de meest natuurlijke en gewilde tuin. De landelijke tuin. 

  Wat is een landelijke tuin?

  Bij een landelijke tuin denk je al gauw aan de tuin van bijvoorbeeld een boerderij of landhuis. Maar wist je dat je zo'n tuin ook zelf kunt maken van jouw eigen tuin? Hoe groot of klein deze ook is? Het vergt wat werk en geduld, zeker omdat een landelijke tuin moet groeien met de jaren. Laat je vooral inspireren door de natuur. De natuur om je heen is niet strak en netjes maar juist dat maakt het zo mooi. En precies dát kan jij terug laten komen in jouw landelijke tuin. Je kunt jouw landelijke tuin inrichten met verschillende smaken en stijlen maar probeer het landelijke zoveel mogelijk vast te houden door de natuur haar werk te laten doen. Denk daarbij aan rijkbloeiende bomen en struiken, bloemen en borders en hou deze zoveel mogelijk in hun natuurlijke vorm. Leg natuurlijke afscheidingen aan in de vorm van paadjes van boomschors, lage muurtjes of natuurlijke scheidingswanden met doorkijkjes. 

  Allemaal beestjes

  Kijk om je heen en zie hoe jouw tuin een diversiteit van dieren aantrekt die afkomen op de weelderige planten, bloemen en bomen. Denk daarbij aan een mooie vlinderstruik bijvoorbeeld. Zet een vogelbadje neer en kijk hoe blij de vogeltjes hiermee zullen zijn, zeker op warme dagen. Vind je vogels niet spannend genoeg? Hang dan een insectenhotel op. Succes verzekerd! Kortom, met jouw landelijke tuin ben je in een levend schilderij beland. Hoe mooi is dat? Plof neer in je fijne Dex loungestoel, leg je boek af en toe even weg en geniet van de natuur om je heen in jouw eigen tuin.

  Welke beplanting?

  Met de beplanting van een landelijke tuin kun je jezelf helemaal uitleven. Bomen, borders & potten met planten & bloemen, struiken & gewassen, eigenlijk kan alles in een landelijke tuin. 
  Mocht je een moestuin willen aanleggen in jouw landelijke tuin, houd er dan wel rekening mee dat niet alles naast elkaar kan staan en groeien. Net als bij mensen heb je in een moestuin ook te maken met goede en slechte buren. Een landelijke tuin is erg leuk maar vergt wel wat onderhoud. Een landelijke tuin is dan ook echt een tuin voor iemand met groene vingers! Dus ben je een echte tuinliefhebber die het niet erg vindt om af en toe met de handen in de aarde te wroeten én je houd van een levendige natuurlijke tuin vol met medegasten (beestjes)? Dan is de landelijke tuin voor jou gemaakt. Of andersom natuurlijk! 

  Welke tuinmeubelen?

  Wanneer je wil gaan voor een landelijke tuin horen daar landelijke tuinmeubelen bij. Je kunt het afwisselen met eigen smaak en stijl, maar ga voor zoveel mogelijk natuurlijke materialen of materialen die een natuurlijke look hebben. Het bekende en tijdloze wicker en houten meubelen zullen prachtig staan in de tuin, maar ook de tuinmeubelen met de bamboe uitstraling en de meubelen van rope (touw). De landelijke tuin kenmerkt zich door verscheidene zitplekken. Zet een leuke tuinbank onder een boom, een leuke bistroset op een rond terras van klinkers en, als je een gazon hebt, zet daar dan bijvoorbeeld de fijne Seville loungeset op. Houd de kleuren zo natuurlijk en naturel mogelijk. Zo gaan de meubels op in jouw tuin en dat is precies wat je wil bereiken met een landelijke tuin. 

   

   

   

   

  Vers van de pers

  Recente artikelen

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »